Op ontdekkingstocht door Arnhem met Petra van Arnhem Life

Stadswandeling Arnhem

In 2015 begon het allemaal voor Petra Dielman: na haar ontslag als productiemedewerker in een fabriek gooide ze het roer helemaal om: ze startte met haar eigen website: Arnhem Life. Het gebrek aan informatie in het Engels over onze stad, motiveerde haar om zelf te gaan schrijven. Petra deelde blogs over al het moois dat Arnhem te bieden heeft. En natuurlijk over de rijke oorlogsgeschiedenis die veel buitenlandse toeristen trekt. Dat Arnhem Life 10 jaar later een platform zou zijn dat stadswandelingen organiseert en samenwerkt met meer dan 20 gidsen had zij nooit durven dromen. Wij maakten kennis met Petra, haar passie voor de stad en natuurlijk vertelt zij ons alles over de stadstours van Arnhem Life.

Hoe ben je op het idee gekomen om stadswandelingen te organiseren?
Op een dag had ik mensen op bezoek uit het buitenland. Zij vertelden mij dat er bijna geen informatie in het Engels was te vinden over Arnhem. Zo ontstond mijn idee voor een Engelstalig blog. Daarnaast merkte ik dat ik het heel leuk vond om deze mensen mee te nemen langs hotspots in onze stad. Zelf ontdek ik graag nieuwe steden door aan te haken bij een stadstour. Als het even kan een Street Art tour. Toen er een aantal mooie muurschilderingen in Arnhem verschenen dacht ik: hoe gaaf is het om zelf een tour in mijn eigen stad te organiseren. Ik heb mij verdiept in de kunst op de muren in onze stad, in de artiesten en zo mijn eerste eigen Street Art Tour georganiseerd. De Tour was een succes. Toen is het idee geboren om meer tours te maken vanuit Arnhem Life. 

Welke tours organiseert Arnhem Life allemaal?
We organiseren echt van alles. Naast de Street Art Tour, mijn eigen favoriet, is er een tour rondom de Slag om Arnhem en een wandeling langs alle highlights van de stad. Maar we hebben ook een kroegentocht langs de leukste bars en cafe’s en een crime stadswandeling langs iconische plekken uit de rijke misdaadgeschiedenis Arnhem. Voor iedere tour heb ik weer andere gidsen met ieder hun eigen unieke kennis.

 

Voor wie zijn de stadswandelingen van Arnhem Life?
Voor letterlijk iedereen en dat maakt dit werk zo leuk! Ik krijg aanvragen van vriendengroepen, families en gezinnen, maar ook van buitenlandse toeristen, vrijgezellenfeesten en bedrijfsfeesten. De Slag om Arnhem Tour is toch wel het meest populair bij buitenlandse toeristen. Zij willen alles weten over de oorlogsgeschiedenis en de plekken waar gevochten is. We hebben gidsen die zich hier jarenlang in hebben gespecialiseerd en mensen heel gedetailleerd mee kunnen nemen in het verleden. Langs de iconische plekken in en rond de stad. Het is heel dankbaar werk om zoveel mensen, soms zelfs (familie van) veteranen, op deze manier mee te mogen nemen. 

Zijn de stadstours ook leuk voor Arnhemmers?
Ja, absoluut! Mensen bezoeken vaak een andere stad en duiken daar in de geschiedenis, bezoeken musea, gaan op pad met een gids. Maar diezelfde mensen weten vaak bijzonder weinig over hun eigen stad. Daar was ik ooit zelf ook schuldig aan. Maar Arnhem heeft zoveel verborgen plekjes en zo’n rijke geschiedenis. Daarom vind ik het juist zo leuk om mensen te verrassen. Met plekken waar zij nooit zijn geweest, onbekende verhalen en fotogenieke locaties. Door een tour met Arnhem Life kan je jouw eigen stad echt op een andere manier bekijken en leren kennen, dat is heel bijzonder.

Winactie: Street Art Tour Arnhem Life & Uit in Arnhem op 26 mei 

Ben jij nieuwsgierig naar de Street Art Tour? Dan hebben we goed nieuws! Want speciaal voor Uit in Arnhem organiseren wij samen met Petra een extra Street Art Tour langs de mooiste muurschilderingen in onze stad. Meer over deze tour? Check dan even onze agenda: Street Art Tour – 26 mei

Doe mee met onze winactie Instagram en Facebook.

Waar ben je het meest trots op?

Ik zat letterlijk met mijn handen in mijn haar toen ik 10 jaar geleden, zonder opleiding en zonder werk kwam te zitten. Ik heb Arnhem Life helemaal zelf opgebouwd, zonder ervaring en in het begin heb ik alles alleen gedaan. Dat ik nu met een team van meer dan 20 fantastische gidsen duizenden mensen door onze stad mag rondleiden en tours mag organiseren, dat maakt mij heel trots. Dat de deelnemers aan de tours Arnhem Life met 5 sterren beoordelen en ik de gidsen goed kan betalen, bezorgt mij elke dag weer een glimlach. 

Wat zijn jouw dromen en toekomstplannen voor Arnhem & Arnhem Life?
Het lijkt mij heel mooi als we met iedereen die Arnhem een warm hart toedraagt nog veel meer toeristen naar onze stad kunnen trekken. Ik hoef geen massatoerisme in onze stad, maar vind het wel heel mooi dat ik door mijn samenwerking met cruisemaatschappijen en door alle informatie in het Engels op mijn website wat meer mensen Arnhem kan laten zien. Mijn grote droom is dat ik nog eens een klein kantoortje in de binnenstad kan huren. Een plek waar iedereen binnen kan lopen, voor informatie, om tours te boeken, of een fiets te huren. Heerlijk lijkt mij dat, zo’n eigen plekje. 

Loop mee met aanhaaktours van Arnhem Life!

Ook in 2024 organiseert Arnhem Life weer verschillende aanhaaktours. Stadswandelingen in verschillende thema’s waarbij je samen met een gids op ontdekkingstocht door onze stad gaat. Ga lekker alleen op pad, neem je vriend of vriendin mee, of verras je vader of moeder! Er staan allerlei aanhaaktours gepland: door het Spijkerkwartier, het Modekwartier en de 7 straatjes. Of ga jij liever voor de Slag om Arnhem & Highbeer tour?

Alle data vind je hier: Aanhaaktours Arnhem Life

Wil je ook een keer op ontdekkingstocht door de mooiste natuur en parken in en rond Arnhem? Maak dan kennis met Chris van Instawalk Arnhem. 

Schrijf je in voor de maandelijkse UITmail

UITplatform voor Arnhem en omgeving.

VOLG ONS OP
Vacature Uit in Arnhem