Op zoek naar ‘het perfecte plaatje’ met Chris Smallenbroek van Instawalk Arnhem

Al meer dan vijf jaar doet hij het, ruim 150 keer per jaar, drie dagen in de week: natuurliefhebbers en hobbyfotografen meenemen naar de meest fotogenieke natuurlocaties in Arnhem en omgeving. En met succes. Want de man achter Instawalk Arnhem, Chris Smallenbroek, ziet de aanmeldingen voor zijn zelfbedachte routes nog altijd binnenstromen. Uit binnen- en buitenland. Honderden mensen gidste hij al over de Posbank, langs de mooiste kastelen en landgoederen en door de vele stadsparken die Arnhem rijk is. Hoog tijd dus voor Uit in Arnhem om verder kennis te maken met Instawalk Arnhem en op zoek te gaan naar de meest fotogenieke locaties met deze gepassioneerde fotograaf.

Hoe ben jij op het idee gekomen voor Instawalk Arnhem?
Als natuurliefhebber en fotograaf zoek ik altijd naar dat ene perfecte plekje: dat doorkijkje, dat vergezicht, of juist die bijzondere boom. In de loop der jaren heb ik zoveel mooie plekken ontdekt, juist op locaties die je niet zomaar vindt. Ik kreeg de behoefte deze plekken en mijn passie voor fotografie en natuur met mensen te delen. Zo kwam ik op het idee een aantal routes met mijn highlights uit te stippelen en mensen uit te nodigen om zich aan te melden. 

Voor wie is Instawalk Arnhem bedoeld?
Instawalk Arnhem is er voor iedereen die houdt van natuur én fotografie. Van beginnend fotografen en liefhebbers die met een smartphone op pad gaan, tot de ervaren landschapsfotografen.  Zij lopen bijvoorbeeld mee omdat ze anders veel tijd kwijt zijn met het vinden van de mooiste locaties. Ik loop drie keer per week. Altijd een andere route in de omgeving van Arnhem en er is altijd plek voor maximaal 5 mensen. De agenda en routes deel ik op mijn Instagramaccount, waar mensen zich ook aan kunnen melden. Doordat we in een kleine groep op pad gaan, is er tijd om elkaar te leren kennen. Ik ben de gids en geef tips en tricks voor fotografie. Maar ik leer ook elke dag van anderen. 

 

Wat zijn voor jou de meest fotogenieke plekken in Arnhem en omgeving? 
De ‘Poortwachters’ bij Park Zypendaal vind ik erg bijzonder. Drie ongelofelijk imposante kastanjebomen van bijna 400 jaar oud. Een andere favoriet voor mij is het Landgoed Duno, bij Kasteel Doorwerth. Je hebt hier het Duno Plateau, het prachtige Kasteel Doorwerth én de Italiaanse weg. Een beeldschone plek voor fotografen. 

Welke Instawalk Arnhem routes zijn voor jou bijzonder?
Fotografisch is mijn ‘onbekende Posbankroute’ heel bijzonder. Daarbij is de kans om wilde dieren te zien ook volop aanwezig. Maar ik vind het ook heel leuk om mensen te verrassen tijdens de vijf kleine parkenroute in Arnhem. Iedereen kent natuurlijk Sonsbeekpark, of Park Zypendaal. Maar deze route brengt je juist langs prachtige onbekende parken. Een verscholen park dat je binnenwandelt door een hekje dat gesloten lijkt. Of een park waarvan mensen denken dat helemaal niet openbaar toegankelijk is.

Instawalk Arnhem goes international
Dat hij met zijn mooie foto’s en Instagramaccount natuurliefhebbers en fotografen uit Nederland en de omgeving van Arnhem zou inspireren was voor Chris niet de grootste verrassing. Maar dat zijn foto’s de wereld over zouden gaan en wandelaars uit Duitsland, Engeland, Italië en zelfs Singapore zou verleiden tot een Instawalk in Arnhem had hij ook niet voorzien. Het heeft er zelfs toe geleid dat Chris jaarlijks een Instawalk-reis naar Italie organiseert. Nieuwsgierig? Check dan zeker even deze pagina.

Instawalk Arnhem & Uit in Arnhem 

Wil je meer zien van Chris en Instawalk Arnhem? Dan hebben we goed nieuws, want de komende tijd neemt Chris jou via onze social media kanalen regelmatig mee naar de mooiste plekken. En Chris deelt tips waarmee jij als beginnend fotograaf zelf aan de slag kunt. Volg ons dus zeker op Instagram en Facebook voor het perfecte plaatje!

Heb je een tip over een fotograaf die we zeker moeten volgen? Of wil je zelf voor Uit in Arnhem fotograferen? Laat het ons weten: redactie@uitinarnhem.nl

Schrijf je in voor de maandelijkse UITmail

UITplatform voor Arnhem en omgeving.

VOLG ONS OP
Vacature Uit in Arnhem