Boris Giltburg overtuigt met Rachmaninovs Derde

De Russische pianist Boris Giltburg brengt het meest prestigieuze pianoconcert ooit: Pianoconcert nr. 3 van Rachmaninov. Samen met dirigent Alpesh Chauhan zorgt Giltburg voor een virtuoos concert, waarbij ook Ein Heldenleben van Richard Strauss wordt gebracht. Overtuigend en weelderig, in Enschede, Apeldoorn, Utrecht, Doetinchem, Arnhem en Nijmegen.

Een gouden combinatie

De Britse dirigent Alpesh Chauhan heeft al eerder succesvol voor ons orkest gestaan. De pers sprak over een ‘gouden combinatie’. Dat heb je ook wel nodig om de uiterst virtuoze en weelderige orkestmuziek van Richard Strauss op de planken te brengen. Daar is Ein Heldenleben geen uitzondering op. Vol vuur zet Strauss zichzelf neer als een grote held maar wel met een vette knipoog. Als held op sokken strijdt hij tegen betweters, recensenten en probeert hij zijn lieve maar lastige echtgenote te overleven.

Meest prestigieuze pianoconcert

Naast Chauhan een solist van formaat. De Russische pianist Boris Giltburg was in 2013 winnaar van de Koningin Elisabethwedstrijd. Dat deed hij in volle overtuiging met het Pianoconcert nr. 3 van Rachmaninov. En van datzelfde werk maakte hij vorig jaar nog een opname in het kader van de complete uitgave van zijn pianoconcerten, die de vakpers met groot enthousiasme ontving: ‘De beste Rachmaninov 3 van de 21e eeuw en misschien wel de beste aller tijden!’ Een uitstekende gelegenheid om met dit concert, dat wel gezien wordt als het meest prestigieuze pianoconcert ooit geschreven, die prestatie opnieuw luister bij te zetten.

Rachmaninovs Derde

  • Datum: 30 november
  • Locatie: Musis, Arnhem
  • Tijdstip: 20.00 uur (inleiding 19.00 uur)
  • Prijzen: vanaf EUR 20,- tot EUR 57,-

Schrijf je in voor de maandelijkse UITmail

UITplatform voor Arnhem en omgeving.

VOLG ONS OP
Vacature Uit in Arnhem