World Street Painting 2018: Celebrate Art!

World Street Painting

Celebrate Art is het thema van World Street Painting 2018. We vieren onze vijfde verjaardag en daar gaan we een feest van maken. We vieren de kunst!

Van 5 tot en met 8 juli leggen de internationale streetpainters en masterclass-studenten hun 3D tekeningen, variërend van 12 tot 120 m2, live op straat. Van station Arnhem Centraal tot het Velperplein. Op de eerste dag worden de werken in schets op de grond uitgezet. Op dag 2 zijn de eerste kleuren zichtbaar, waarna het op de laatste dag hard gaat en de werken langzaam tot leven komen. In het weekend zijn alle kunstwerken af en kun je jezelf laten fotograferen in een van de straattekeningen. Ze komen tot leven als je door de lens van je camera kijkt!
De 3D kunstwerken zijn tot en met 21 oktober te bewonderen. In de herfstvakantie, tijdens het Sprookjesfestival, wordt het festival feestelijk afgesloten.

5 juli: het tekenen gaat van start!
Streetpainters van over de hele wereld zijn in Arnhem aangekomen en gaan vandaag aan de slag met hun straattekening in het thema Celebrate Art. Zij zullen hard aan de slag gaan, zodat je hun meesterwerk aan het eind van de week tijdens de opening van het festival kunt bewonderen. Tot die tijd kun je hun in actie zien in de binnenstad.

6 t/m 8 juli: masterclass
De internationale ‘meesters’ (streetpainters) geven drie dagen lang hun skills door aan de ‘leerlingen’. Je kunt de leerlingen aan het werk zien op het Stationsplein.

Zondag 8 juli: onthulling van de kunstwerken
Op zondag 8 juli zijn alle streetpaintings klaar. Verbaas je over de levensechte tekeningen in het thema Celebrate Art en laat jezelf fotograferen in de 3D kunstwerken.

21 oktober: laatste kans!
Aan al het moois komt een eind, helaas. Dit is de laatste dag dat je de streetpaintings kunt bewonderen. Ga gauw naar buiten en laat jezelf nog even snel fotograferen in de indrukwekkende 3D streetpaintings van 2018.

Schrijf je in voor de maandelijkse UITmail

UITplatform voor Arnhem en omgeving.

VOLG ONS OP