tgECHO speelt Hotel Informatie

Het Arnhemse theatergezelschap tgECHO maakt de voorstelling Hotel Informatie, een absurde klucht over de relatie tussen mens en informatie. Eerder maakte het gezelschap rondom artistiek leiders Lotte Dunselman en Anna Schoen onder meer Burgerlijke Schemering, een komische theatervoorstelling over onze geestelijke gesteldheid.

Op 9 november is de première van Hotel Informatie in Huis Oostpool (Arnhem), daarna volgt een landelijke tour.

Hotel Informatie
“Gemiddeld bestaat een ruitenwisserleven uit 150.000 wisbewegingen.

Als de haan in een groep kippen overlijdt, transformeert een van de hennen in een haan.”

Zomaar wat feiten. Informatie die we tot ons kunnen nemen, opslaan in ons brein of zo snel mogelijk weer vergeten. Vroeger leerden we feiten op school of uit de encyclopedie. Tegenwoordig kunnen we informatie 24/7 opzoeken via onze smartphones. En ook als we niet actief zoeken, slaat de informatie ons overal om de oren. Wat doet deze overdaad aan informatie met ons?

Hotel Informatie is een absurde klucht over de relatie tussen mens en informatie. In een oneindig groot hotel lopen gasten in en uit. Zij doen zich anders voor dan ze zijn en misverstanden zijn aan de orde van de dag. Geheimen worden te vroeg onthuld, intieme details waar niemand op zit te wachten worden gedeeld, kernzaken en nutteloze weetjes raken verward; en zo ontstaat er een grote chaos waarin iedereen steeds verder wegzakt.

Speellijst: www.tgecho.com/agenda

Over tgECHO
tgECHO is een Arnhems toneelgezelschap en bestaat uit theatermakers Anna Schoen en Lotte Dunselman (winnaar van de Colombina 2017). In hun voorstellingen tonen ze een weerspiegeling van de maatschappij, maar dan wel één waarin alles nét even anders is, als een echo met een ietwat vervormde klank.

Aan Hotel Informatie werken mee:
Concept: tgECHO en Roeland Hofman Tekst: Erik Bindervoet Regie: Roeland Hofman Spel: Lotte Dunselman, Ellen Goemans, Joep Hendrikx, Ella Kamerbeek en Anna Schoen Concept vormgeving: Sascha van Riel en Suze May Sho Decorontwerp: Sascha van Riel Kostuums: Jessica Helbach en Rosell Heijmen Decorbouw: Bram van Leeuwenstein Lichtontwerp: Stijn van Bruggen Dramaturgie: Alinde Hoeksma Techniek: Casper van Doleweerd Beeld: Miek Uittenhout Grafische vormgeving: Lieveke op ten Berg Productie: Clare Dowling Publiciteit: Merel Burghouwt, Dirk Verhoeven Zakelijke leiding: Esther Dikkers Met dank aan: Toneelgroep Oostpool, Bert Hadders en Raoul Copier

Schrijf je in voor de maandelijkse UITmail

UITplatform voor Arnhem en omgeving.

VOLG ONS OP