Alles kan bij Kookplaats

kookplaats

Bij het woord ‘bedrijventerrein’ denk je niet onmiddellijk aan een enorm beukenbos in een groene, glooiende omgeving. Dat je daar ook nog eens een heerlijke lunch, een verrassend diner of een spetterende feest kunt geven, is misschien helemaal onverwacht. Maar als je bedrijventerrein Arnhems Buiten kent, snap je meteen dat Kookplaats daar is neergestreken.

Tekst: Henk Aalbers

Arnhems Buiten is het voormalige landgoed Den Brink, dat vele tientallen jaren bekend stond als het Kema-terrein. Slechts tien procent van het 50 hectare grote terrein op de grens tussen Arnhem en Oosterbeek is bebouwd, waardoor de kleur groen domineert. Je ervaart er een parkachtige sfeer. Tussen het groen en de grote bedrijven staat het paviljoen waarin Kookplaats is gevestigd.

“We hebben de zaak net verbouwd en opgefrist. Ook onze vergaderzaal, de tuinkamer, is opgeknapt en weer helemaal bij de tijd. We zijn klaar voor 2019,” zegt eigenaar/bedrijfsleider Martijn Bussemaker. Hij is blij met de locatie en roemt het inderdaad schitterende uitzicht over het immense gazon. Bij mooi weer beleef je dat uitzicht desgewenst vanaf de overdekte veranda.  

Trouwambtenaar

Bij Kookplaats zindert het van de mogelijkheden. Het is een plek om een feestje te vieren of te vergaderen, maar ook voor een receptie, een bedrijfsborrel, een familiediner of een bruiloft met alles d’r op en d’r aan (desgewenst inclusief een trouwambtenaar!) is het paviljoen een zeer geschikte en verrassende plek.

“Van een concept kun je bij ons niet spreken, want we doen zovéél,” aldus Bussemaker. “Kookplaats is een allround horeca en cateringbedrijf op een bijzondere locatie. Aan die locatie ontlenen we een deel van onze charme, maar zeker ook aan de laagdrempeligheid van onze zaak en de mogelijkheden die we bieden voor eigen inbreng van onze gasten.”    

Taartjes en soepen

Kookplaats is niet alleen een plek voor speciale gelegenheden. Je kunt er doordeweeks ’s ochtends ook gewoon binnenlopen voor een goede cappuccino of espresso met huisgemaakte taartjes. En rond het middaguur is het er prima lunchen. Er is dagelijks een uitgebreid buffet, met onder meer huisgemaakte soepen, verse baguettes, sandwiches en biologische sapjes. Niet alleen een fijne voorziening voor de ‘bewoners’ van Arnhems Buiten die er dankbaar gebruik van maken, ook anderen zijn zeer welkom.

Aanschuifdiner

Elke woensdagavond is er een aanschuifdiner. Dit houdt in dat iedereen aan een lange tafel aanschuift en Ellen en Jolanda, de koks van Kookplaats, een heerlijke maaltijd bereiden. Iedere week een ander hoofdgerecht en altijd met zo veel mogelijk verse ingrediënten. Wel graag van tevoren even bellen of mailen.

Wandelen

Het paviljoen van Kookplaats is ook een goede uitvalsbasis voor wandelingen. De routebeschrijvingen voeren je langs de mooiste de plekken op het landgoed, dat in de Middeleeuwen bij klooster Mariëndaal hoorde. Je beleeft een sterk glooiend landschap met bebossing, fraaie beukenlanen, graslanden en sprengenbeken met vijvertjes. 

Meer informatie: Kookplaats.

Schrijf je in voor de maandelijkse UITmail

UITplatform voor Arnhem en omgeving.

VOLG ONS OP