Kindervoorstellingen in Musis en Stadstheather

Ook in het theater is veel te doen in de herfstvakantie. Hieronder het complete programma van alle familievoorstellingen die deze herfst de revue passeren.

Peter en Roodkapje

Er waren eens…  Peter, Roodkapje en de wolf. Deze voorstelling van Het Gelders Orkest is gebaseerd op het bekende sprookje van Peter en de wolf. Natuurlijk met de mooie muziek van Sergej Prokofjev. Kinderboekenschrijfster Corien Oranje heeft het nog spannender gemaakt: in haar sprookje krijgt Peter hulp van Roodkapje die immers ook het nodige van wolven weet. Samen gaan ze op avontuur om de wolf te vangen.

Prokofjev

Prokofjev laat in zijn muziek precies horen wie er in het verhaal allemaal meespelen. De fluit is het vogeltje, de sluwe kat de klarinet en de hoorn huilt als een echte wolf. Zo weet je precies waar alle mensen en dieren in dit verhaal hun plekje hebben. Natuurlijk is er vooraf de Instrumententuin waar je zelf alle muziekinstrumenten kunt proberen.

Stadstheater
Zaterdag 13 oktober, 15.00 uur
(Instrumententuin 14.00 uur)
Prijs: € 9 – € 19

De Kleine Zeemeermin De Musical

Diep, heel diep in de oceaan, tussen het prachtige koraalbos en de vriendelijke vissen, woont de Kleine Zeemeermin, gespeelt door Sita Vermeulen. Met haar golvende rode haren, zeeblauwe ogen en schitterende stem is ze het oogappeltje van haar vader, de koning. Op een dag, bij een hevige storm, redt het mooie zeeprinsesje een knappe mensenprins van het zinkende schip. Op slag wordt ze verliefd en wil ze niets liever dan bij hem zijn. Zal de Kleine Zeemeermin de prins ooit weerzien?

TIP: Kom verkleed naar het theater en doe mee aan de Sprookjesverkleedwedstrijd! Na afloop van de voorstelling mag je met alle acteurs op de foto en kun je lekker dansen op het Onderwaterbal.

Stadstheater (grote zaal)
Zondag 14 oktober, 14.30 uur
Prijs: € 19,50

Hoera, het bos is jarig!

Vandaag is het feest in het bos. Alles en iedereen is jarig: de bomen, de planten, de bloemen en ook alle dieren. En natuurlijk mag jij bij het feest zijn, want dan ben jij ook een beetje jarig. Je mag dansen en klappen én natuurlijk zingen; elk dier heeft zijn eigen verjaardagsliedje.

Als het feest is afgelopen en alle dieren naar huis gaan, is er vast nog wel even tijd om alle instrumenten die je gehoord en gezien hebt van dichtbij te bekijken. Een ontdekkingstocht voor dreumesen naar muziek en geluid. Deze voorstelling is zelfs geschikt voor de allerkleinsten.

Musis
Zondag 14 oktober, 15.00 uur
(Instrumententuin 14.00 uur)
Prijs: € 5 – € 10

De Vier Jaargetijden met Angela Schijf (6+)

De populaire actrice Angela Schijf en het Vivaldi Consort laten kinderen en hun (groot)ouders op een avontuurlijke manier De Vier Jaargetijden van Vivaldi ontdekken. In dit sprookje belanden twee zusjes – het ene ijverig en braaf, het andere lui en brutaal – in het wonderbaarlijke land van Vrouw Holle. Daar moeten ze opdrachten vervullen en ontdekken ze de kracht van de natuur. Terwijl het brave meisje blijmoedig het graan oogst, ligt haar zusje met een cocktail te jammeren in de zon.

Hoe kijkt je naar de wereld om je heen? Wil je het mooie of het lelijke zien? En, als het er echt op aan komt, is het dan wel zo handig om altijd maar braaf te zijn?

Musis
Donderdag 18 oktober, 14.30 uur (Muzenzaal)
Prijs: € 22,50

Ps: wil jij kans maken op 4 gratis kaartjes voor deze voorstelling? Doe dan mee aan de Win actie.

Introdans: Gekkigheid

Het Israëlische choreografenduo Inbal Pinto en Avshalom Pollak maakt de meest wonderlijke voorstellingen vol gekkigheid en surrealistische taferelen. Met hun werk, in Nederland exclusief te zien bij Introdans, laten de twee een volstrekt eigen ‘geluid’ horen. Alsof ze een magische doos openen, toveren ze dwaze karakters en vreemde types tevoorschijn in producties vol subtiele humor, slapstick, dans, mime, theater, cabaret, acrobatiek, wonderlijke kostuums, filmpjes en geluidsfragmenten. Ze weten daarmee ook de jongste toeschouwers in hun greep te houden.

Stadstheater (grote zaal)
Zaterdag 20 oktober, 19.30 uur / zondag 21 oktober, 14.30 uur
Prijs: € 17,50

Het Houten Huis – Muziek van Beneden

De heerlijk wonderlijke familievoorstelling Muziek van Beneden leidt naar een straat vol dichte deuren, overlopende harten, ongewone ontmoetingen en muziek die door alle muren dringt. De buurman broedt op een reusachtig ei. ’s Nachts sluipt er een tijgermeisje door de straat. De pianoleraar op de hoek heeft geen werk. En ik, ik ben een konijn en morgen geef ik een feestje.

Stadstheater (kleine zaal)
Zondag 28 oktober, 13.30 uur
Prijs: € 15,00

Schrijf je in voor de maandelijkse UITmail

UITplatform voor Arnhem en omgeving.

VOLG ONS OP