7 x waarom je de kerstbrunch bij Perron 5 niet wilt missen

Tijdens de feestdagen pakken veel mensen uit met een traditionele kerstbrunch. Wij spraken souschef Peter Lensink. Peter is al 24 jaar werkzaam bij Perron 5, het restaurant van Hotel Haarhuis, en heeft nog geen kerst overgeslagen. Gelukkig voelt het team tijdens die dagen aan als familie en vieren ze voor en achter de schermen met alle gasten kerst. Hij deelt 7 feestelijke brunchtips uit eigen keuken.

Tekst: Freekje Mollenhof

Welkom

“Wij starten altijd als ontvangst met een glas bubbels. Het is een feestelijke dag en dat accentueer je op deze manier.”

Eyecatcher

“Op elk buffet hoort een eyecatcher, een element dat de aandacht trekt. Bij ons was dit twee jaar lang beenham, maar op veler verzoek is de twaalf kilo zware kalkoen terug. Deze wordt langzaam gegaard in de oven; vaak duurt dit wel een uur of vijf. Ze wordt live aangesneden op het buffet.”

Entertainment

“Omdat gezelligheid verder gaat dan eten, komt er bij ons een kerstman langs. Deze loopt rond, geeft de kinderen cadeautjes en je kunt met hem op de foto.”

Warm/koude mix

“Een kerstbrunch bestaat uit veel meer dan brood en beleg. Wij staan dagen in de keuken om wildpotjes, stoofpeertjes of kalfslende te bereiden. Juist de combinatie van luxe broodjes, beleg en warme gerechten maakt een brunch net iets specialer. Voor de kinderen is er een apart kinderbuffet.’’

Lekker lokaal

“Wat is er leuker dan je gasten producten te laten proeven uit de regio waar je woont? Wij doen dit al jaren. Onze kerststol komt van de bakker uit Elst en alle zuivel van de Zuivelhoeve. We hebben zelfs een honingraat uit de regio op tafel staan, zodat gasten hun eigen honing kunnen schrapen en het product op zijn allerpuurst kunnen ervaren.’’

Zelfgemaakt

“Hoewel veel leveranciers kant-en-klare producten aanbieden, vinden wij het belangrijk om zo veel mogelijk dingen zelf te maken. Dus wij roken onze zalm zelf, wij bakken onze eigen brownies en boterkoek en maken onze eigen jam, waar we minder suiker aan toevoegen. Dat soort elementen maakt het verschil.”  

Verrassingsdessert

“Wij serveren de brunch in buffetvorm. Op deze manier kan iedereen pakken wat hij wil en ontstaat er meer dynamiek aan tafel. Je hoeft dus niet voortdurend naast dezelfde persoon te zitten.

Omdat alles op het buffet zichtbaar is, vinden wij het leuk om het dessert wél uit te serveren. Zo zit er toch nog een verrassingselement bij. Vorig jaar hadden en chocolade lavacakeje met een home-made mini-Magnum. Wat we dit jaar doen, houden we nog even geheim.”

Heb je onwijs veel zin in deze kerstbrunch of kom je liever in de avonduren bij Perron 5 langs voor een heerlijk kerstdinerbuffet? Ben je nieuwsgierig wat Hotel Haarhuis voor jouw bedrijf zou kunnen betekenen qua lunch, borrel of diner? De mogelijkheden zijn oneindig: van karaoke, een unieke quiz tot een klassieke bitterbalborrel; het is zo gek niet te verzinnen. Er is zelfs een samenwerking met Introdans die een prikkelende wake-up dans kan verzorgen.

Meer informatie op de website.

Schrijf je in voor de maandelijkse UITmail

UITplatform voor Arnhem en omgeving.

VOLG ONS OP