Wonder Wheel in Focus Filmtheater

Iedere maand vragen wij Arnhemmers om onze oren en ogen te zijn tijdens evenementen, festivals, exposities en voorstellingen. Sietske Pruimers bezocht Wonder Wheel in Focus Filmtheater en deelt haar ervaring middels deze blog.

Een avondje naar het filmhuis is iets waar ik écht naar uit kan kijken. Dat komt door het type films, die je uitdagen om net even met een andere blik naar de wereld te kijken. Maar voor mij is het ook de sfeer van een kleinschaligere, persoonlijkere bios. Geen popcorn- en M&M-fabriek met neonlichten (heb ik ook wel eens zin in), maar een getapt biertje en biologische pinda’s. De nachos zijn trouwens hetzelfde!

Mijn vriend en ik zaten gezellig te kletsen met onze La Chouffe en rode wijn aan een bruin tafeltje. Zo gezellig, dat we bijna te laat de zaal in gingen. En dan begint voor mij het volgende feest. Natuurlijk komen we voor Wonder Wheel, maar in een filmhuis krijg je de mensen er ook bij! Mensen die hardop genieten van de film. Luidkeels lachen over excentrieke grappen of ‘hardop knikken’ wanneer er een herkenbare levensvraag langs komt. Heerlijk.

Wonder Wheel is de laatste film van Woody Allen, dus uiteraard met een goede cast dat goed uitgewerkte types neerzet met ieder hun eigenaardigheden. In de sprookjesachtige setting in 50’s Coney Island (vrijetijds en amusementsgebied bij New York) zie je hoe de levens van Ginny (Kate Winslet), haar man Humpty (James Belushi), zijn dochter Carolina (Juno Temple) en Mickey (jazeker! – Justin Timberlake) met elkaar verstrengeld raken. Genoeg bodem voor wat persoonlijke zoektochten, romantiek, drama en gekke samenlopen van omstandigheden, verpakt in mooie beelden.

Als je naar het filmhuis gaat, is het mooie ervan dat het na de film nog niet is afgelopen! Ja, je pakt je jas, je glas en je zakje bio-pinda’s en je loopt de deur uit. Maar dan komen de vragen en discussies op gang. Wat zou jij doen als je in zo’n situatie kwam? Welke patronen vielen je op? Wat een onverwacht einde! Oja, waarom? Etcetera. Het plot van een filmhuisfilm is meestal niet standaard. Het verrast je en daarom ga je na de film lekker nog de kroeg in om te borrelen en na te praten. Of – in het geval van de pratende kijkers –  verder te kletsen over de film!

Schrijf je in voor de maandelijkse UITmail

UITplatform voor Arnhem en omgeving.

VOLG ONS OP
Vacature Uit in Arnhem