Vier de meivakantie in Arnhem

martijn-baudoin-dvVCeBWexNg-unsplash

5 tips voor de meivakantie voor familie en kids

Ja, het is zover: meivakantie in Arnhem! Of je nu een weekend vrij bent of één of twee weken vakantie hebt, de meivakantie is de perfecte tijd om er lekker op uit te gaan. En nog mooier nieuws: in Arnhem is er weer superveel leuks te beleven. Van activiteiten in de Arnhemse musea, tot een speciaal kinderfilmprogramma.  Wij hebben voor jou een aantal leuke dingen op een rijtje gezet. Zo weet jij precies wat er te doen is in de meivakantie in Arnhem. En heb je nog niet genoeg inspiratie? Check dan zeker even onze agenda! 

Watermonsters zoeken bij Watermuseum Arnhem

Welke dieren er op het land en bóven water leven weten de meeste kinderen wel. Want dat kunnen we goed zien. Maar wat gebeurt er allemaal onder water? Kom er achter met de onderwatermissie Watermonsters! In het Nederlands Watermuseum ontdek je alles over zoet water. Van de rivieren tot aan het riool, van waterdamp tot ijs. Je moet wel zelf aan de slag; druk op de knoppen, regel de waterstroom en trek aan de hendels. Het is namelijk een echt doe-museum.

Watermuseum Arnhem

Locatie: Zypendaalseweg 26, Sonsbeekpark, Arnhem
Kosten: € 1,5 + entreekosten Watermuseum
Leeftijd: 4 tot en met 12 jaar
Tijdstip: 10.15 uur tot 16.00 uur
Meer informatie: www.watermuseum.nl

Tour met de Boer: Stadsboerderij de Korenmaat

Bij Stadsboerderij de Korenmaat is altijd iets te doen. Een heerlijke plek waar kinderen wat kunnen leren over de natuur en tegelijkertijd plezier kunnen maken. Kinderen kunnen kennis maken met de boerderijdieren en er staan zelfs minitractors klaar voor de kleintjes om op te rijden. Op 4 mei is er zelfs een speciale Tour met de Boer.  Tijdens deze leuke en leerzame activiteit ga je samen met de boer de boerderij rond. Je maakt contact met de dieren, helpt mee met de verzorging en komt van alles te weten over het leven op de boerderij. Dus trek je overal en je laarzen aan en doe mee!  Let op: voor Tour met de Boer moet je wel vooraf aanmelden. Dat kan hier

Stadsboerderij de Korenmaat

Locatie: Marius van Beeklaan 5, Arnhem
Openingstijden: check de website
Kosten: gratis (Tour met de Boer is € 3,-)
Bijzonderheden: aanmelden voor bijzondere activiteiten

Kinderprogramma Focus: films & poffertjes bakken!

Kom vakantie vieren in Focus Filmtheater op het Audrey Hepburnplein in Arnhem! Traditiegetrouw staat bij Focus de meivakantie (28 april t/m 12 mei) in het teken van Focus Junior. Iedere dag is er voor verschillende leeftijden iets te doen. Naast de beste kinderfilms en gratis pauze-activiteiten, kun je in Focus Eten en Drinken de hele vakantie tussen 11:30 en 16:00 uur voor maar €7,50 (incl. Schulp sap) lekker poffertjes komen eten.

Kinderprogramma in Focus

Locatie: Focus Filmtheater, Arnhem
Wanneer: de hele meivakantie
Voor wie: het filmaanbod met activiteiten is voor kids vanaf 3 jaar

Meivakantie in het Openluchtmuseum

Er is van alles te beleven voor zowel jong als oud. Ga op expeditie door het museum, duik de speeltuin in en vier feest op het kindererf. Maak een ritje met de historische tram en stap uit bij de Tramremise. Hier ontdek je hoe het is om in zo’n grote tram te rijden en misschien behaal je zelfs wel een tramdiploma!

Tijdens het weekend van 11 en 12 mei is er extra veel te beleven. Op 12 mei kun je komen kijken bij de demonstratie bezembinden, die word uitgevoerd door een van onze ambachtslieden. Ook zijn dan de molendagen! Afhankelijk van het weer draaien al onze molens.

Meivakantie in het Openluchtmuseum

Locatie: Hoeverlaan 4, Openluchtmuseum, Arnhem
Wanneer: de hele meivakantie geopend
Kosten: zie ticketprijzen op de website

Ontdek Kasteel Rosendael en word zelf prins of prinses! 

Kasteel Rosendael organiseert, ook in de meivakantie, verschillende activiteiten. Zo is een bezoek aan dit kasteel met haar prachtige tuinen altijd een goed idee.  Ook is er een kasteelcafé, een kasteelwinkel en zijn er vaak leuke dingen te doen voor kids. Zo kun je bij Kasteel Rosendael leren hoe je zelf een prins of prinses kunt worden én is er een magische speurtocht!

Bezoek Kasteel Rosendael

Locatie: Kasteel Rosendael
Wanneer: de hele meivakantie
Wat: check de website voor alle data en activiteiten

Ontdek Huis Zypendaal en Professor Bombastix! 

Ben jij al eens bij Huis Zypendaal geweest? Nee? Nou dan is dit een mooie kans om deze prachtige plek een keer te bezoeken. En al helemaal op 3 mei. Dan komt Professor Bombastix namelijk naar Huis Zypendaal. Een mooie voorstelling en voorafgaand een magische speurtocht door park Zypendaal.

Ontdek Huis Zypendaal en Professor Bombastix

Locatie: Huis Zypendaeal
Wat: magische speurtocht en voorstelling
Wanneer: voorstelling Bombastix is op 3 mei

Activiteiten in de meivakantie in Arnhem 

Naast deze activiteiten die wij hebben uitgelicht zijn er nog tal van andere leuke dingen te doen in en rond Arnhem. Nieuwsgierig? Check dan zeker even onze agenda!

Schrijf je in voor de maandelijkse UITmail

UITplatform voor Arnhem en omgeving.

VOLG ONS OP
Vacature Uit in Arnhem