Maandelijkse talkshow Herman Centraal

Herman Centraal

Herman… Centraal! Deed Freekje Mollenhof meteen denken aan een vergadering van ambtenaren, waarbij Herman een onderonsje heeft met zijn buurman en de teamleider hem tot de orde roept. Maar nee: als je de letters ‘Herman’ husselt, staat er ‘Arnhem’. Want onze stad staat centraal tijdens deze talkshow.

Basti Baroncini is de talkshow host en zorgt dat zijn gasten goed uit de verf komen. Mensen die verstrikt raken in hun eigen verhaal of ingewikkelde details brengt hij met een spitse onderbreking weer in het hier en nu. Dat schept lucht en zorgt ervoor dat de show, hoewel niet elk onderwerp even toegankelijk is, in een fijn tempo doorbabbelt.

Olifantvriendelijke honing

Ik zag in een bijna uitverkochte zaal van Theater aan de Rijn een gepassioneerd sprekende Alex van Hooff. Die vol vuur vertelde over olifantvriendelijke honing en ‘Future for Nature’, een van de steunprojecten van Burgers’ Zoo waarbij een geldprijs gaat naar jonge innovatieve natuurbeschermers.

Buddy van een zedendelinquent

Een van de andere items was het verhaal achter COSA, initiatief van Reclassering Nederland. Zij werken met een buddysysteem dat is overgewaaid uit Canada. Het doel is dat een vijftal buddy’s wekelijks iets onderneemt met een vrijgekomen zedendelinquent. Daardoor daalt de recidive bij deelnemers in dit project met 75 procent. Een succesverhaal dus.

Het tegenovergestelde van een succesverhaal was de teaser van de FuckUp Nights, een soort tegenhanger van de TED-talks. Op deze avond delen mensen juist hun grootste zakelijke mislukking of gemiste kans. In de grote steden lopen deze avonden storm; in Arnhem moet dit nog groeien. Het hilarische verhaal van Kim van der Werff (Focus Filmtheater) was een onderhoudende opwarmer. Hopelijk horen we vanaf mei nog veel meer leuke anekdotes.

Elke maand in Theater aan de Rijn
Herman Centraal is een maandelijkse talkshow. Elke eerste dinsdag van de maand praat Basti Baroncini met en over Arnhemmers. Op 6 maart is de volgende editie, om 19.30 uur in Theater aan de Rijn. Alvast (onder voorbehoud) een tipje van de sluier: Erik Laurentzen vertelt over het Arnhemse riool, een van de oudste van het land. In het kader van de gemeenteraadsverkiezingen wordt een aantal politieke nieuwkomers geïnterviewd en Joep van Geffen vertelt over en zingt uit de Mattheüs Passion.
Volgende edities: 6 maart, 4 april (eenmalig in de Eusebiuskerk), 1 mei en 5 juni 2018.

Schrijf je in voor de maandelijkse UITmail

UITplatform voor Arnhem en omgeving.

VOLG ONS OP
Vacature Uit in Arnhem