Niemand weet, niemand weet

Niemand weet, niemanf weet

Iedere maand vragen wij Arnhemmers om onze oren en ogen te zijn tijdens evenementen, festivals, exposities en voorstellingen. Marleen Boekhorst en haar zoontje Mees bezochten de jeugdvoorstelling ‘Niemand weet, niemand weet”, van het Gelders Orkest en delen hun ervaringen middels deze blog.

Niemand weet, niemand weet…..dat ik Repelsteeltje heet. Het laatste deel van de zin werd direct aangevuld door Mees (4) toen ik hem vertelde waar we samen heen gingen. Namelijk de voorstelling ‘Niemand weet, niemand weet’ een samenwerking van LethDansant en het Gelders Orkest. En wat voor een samenwerking! Aangezien vanaf de allereerste noot iedereen regelmatig stond te zingen en dansen. Dan weet je: Dit is een geslaagde voorstelling!

Volgens Mees was de gekke koning, het vioolspel en repelsteeltje zelf het allerleukste. De voorstelling is precies lang genoeg en zit vol humor, spanning, toegankelijk ballet en boven alles: Prachtige muziek van Het Gelders Orkest.

Het was onze eerste keer in de nieuwe Parkzaal van Musis. Een prachtig gebouw en door de open ruimte, het licht en het gastvrije ontvangst, hadden we meteen het gevoel dat we een dagje uit waren. Mees is een grote fan van alles wat met dansen en muziek te maken heeft dus dat hij voor het eerst een echt orkest ging zien was natuurlijk ontzettend bijzonder. De instrumententuin, een plek waar je kennis kan maken met de verschillende instrumenten, was ontzettend leuk opgezet. Iedereen kan op een instrument spelen en voor de wat moeilijkere instrumenten krijg je hulp. Mees zijn favoriet: De viool.

Het liefst bleef Mees nog langer muziek maken, maar het werd tijd om de zaal in te gaan. Wat een imponerende zaal. Toen de voorstelling begon zat hij op het puntje van zijn stoel -lees mijn schoot. Het verhaal is het bekende sprookje Repelsteeltje, maar dan met dans en muziek. De molenaar en z’n dochter, de dansende lakeien en de koning waren telkens reden voor een lachsalvo en ook de blazers van het Gelders Orkest waren geweldig. Het was mooi, boeiend, goed bedacht, goed te begrijpen, ook voor de jongsten en ontzettend vermakelijk. De muziek maakte het geheel geweldig af en een deel van de muzikanten werden regelmatig actief betrokken bij de voorstelling. Maar het was zeker niet alleen zitten; Repelsteeltje leerde aan het begin al het “niemand weet”-dansje en gedurende de voorstelling werd het publiek aan het dansen gezet.

Na de voorstelling, die precies lang genoeg duurde voor de spanningsboog van Mees vroeg ik hem wat hij van het ballet vond? Zijn reactie: ‘dat is toch geen ballet? Dat is een verhaal laten zien’! Een groter compliment kan je niet krijgen uit de mond van een 4-jarige.

Schrijf je in voor de maandelijkse UITmail

UITplatform voor Arnhem en omgeving.

VOLG ONS OP
Vacature Uit in Arnhem