Jerry, Fenneke, Olivia (8), Nesta (2) en Joah (5 maanden)

Maak kennis met Jerry en Fenneke en hun prachtige jonge gezin. Beiden verruilden Arnhem jaren geleden voor Amsterdam, maar kwamen hard hollend terug naar onze stad. Nu delen ze met veel plezier hun fijne kinderuitjes: van Watermuseum tot pannenkoekhuis.

Interview: Nicole Beaujean
Fotografie: Eva Broekema

Misschien ken je Jerry Millerson uit het Sonsbeekpark, waar hij als trainer/coach regelmatig bootcamps organiseert. “Ik woon sinds mijn derde in Arnhem, toen ik vanuit Suriname werd geadopteerd door een warm gezin in Craneveld. Mijn adoptievader was conservator bij het Openluchtmuseum, dus die plek ken ik op mijn duimpje. Van mijn zesde tot mijn zestiende heb ik gevoetbald bij VDZ. Fenneke was het zusje van een teamgenoot van mij. Toen ik haar leerde kennen, was ze nog een klein meisje. Later kwamen we elkaar via-via regelmatig tegen. We vonden elkaar leuk, maar kregen pas dertien jaar geleden echt verkering.”

Leuke Linde

Fenneke: “Tussentijds hebben we allebei, los van elkaar, een paar jaar in Amsterdam gewoond. Terug in Arnhem – we misten de groene omgeving en wilden liever op een rustiger plek wonen – liepen we elkaar op een Arnhems feestje weer tegen het lijf. Drie jaar later werd onze dochter Olivia geboren. We woonden toen nog in een bovenwoning in de Van Spaenstraat, in Sint Marten. Een super leuke, gezellige wijk, maar we wilden voor Olivia graag groter wonen, mét een tuin. We namen haar vaak mee naar Park Sonsbeek en speeltuin De Leuke Linde. In 2013 zijn we naar Plattenburg verhuisd. In onze diepe tuin is plaats genoeg voor een speelhuisje, een trampoline en een zwembadje. Hier hebben we de ruimte, zeker nu we inmiddels met ons vijven zijn.”

Watermuseum

Met hun dochter Olivia (8), zoontje Nesta (2 jaar) en baby Joah (5 maanden) gaan Jerry en Fenneke graag naar de dierentuin en het Watermuseum. Jerry: “We wisselen elk jaar af: het ene jaar een Museumjaarkaart, het andere een abonnement voor Burgers’ Zoo. Sonsbeekpark is nog steeds onze tweede tuin. Ik kom er voor mijn werk veel en vaak; het park is lekker groot en heuvelig.”

Fenneke: “We gaan er graag wandelen, de hertjes voeren of naar het Watermuseum. Ook bezoeken we af en toe de Sonsbeekmarkt. En we zwemmen wel eens bij Klarenbeek, zeker met dit mooie weer.

Leuke plekken om met kleine kinderen te eten zijn er niet zo veel in Arnhem. Wij gaan meestal naar Pannenkoekhuis Den Strooper in Schaarsbergen. Daarom zijn we benieuwd naar de kinderhoreca van Little Things, de kindercadeauwinkel in de Kerkstraat.”

Sonsbeekpark is onze tweede tuin

De favo’s van…

Olivia (8)
De kinderbios bij Pathé. En dansschool On y Danse. Olivia zit al sinds haar vierde op klassiek en modern ballet en wordt altijd blij van dansen. Ook gaat ze graag naar de bibliotheek bij Rozet.

Nesta (2)
Kinderopvang Kindergarden in de Kleine Enk. Twee keer per week gaat hij hier lekker spelen en dansen. Ook handig: tussen de middag krijgt hij er een warme biologische maaltijd. Nesta is verder groot fan van de kinderboerderij in Presikhaaf.

Joah (5 maanden)
Zit het liefst bij papa of mama op schoot, maar vermaakt zich ook prima in de box. Deze lachebek houdt van aandacht.

Schrijf je in voor de maandelijkse UITmail

UITplatform voor Arnhem en omgeving.

VOLG ONS OP
Vacature Uit in Arnhem