De eerste keer… Mout Bierfestival

Mout Bierfestival

Die eerste keer… blijft voor altijd bij je. Daarom sturen we echte Arnhemmers op pad voor een onvergetelijke culturele herinnering.

Verslag: Freekje Mollenhof

Op 25 tot 27 mei is de tweede editie van het Mout Bierfestival in Park Sonsbeek. Was je er niet bij of nieuwsgierig naar de sfeer? Lees mee en dompel je onder in het speciaalbier.

Samen met een geen-bier-drinkende vriendin naar een bierfestival. Klinkt als een uitdaging, maar daar zijn we gelukkig gek op. De Eusebiuskerk ruikt ineens niet meer naar wierook, maar naar bier en hop; een aangename verrassing.

Bij binnenkomst kopen we een glas en een aantal muntjes en we kunnen van start. We arriveren vroeg op de avond, dus het is nog niet heel druk. Gunstige bijkomstigheid, want nu is er ruim voldoende tijd om met alle brouwers te kletsen en, nog belangrijker, om veel te proeven! Na een paar stands en slokjes bier zijn we in opperbeste stemming. Het bier zal daar ook wel iets mee te maken hebben, maar alle gepassioneerde verhalen van de brouwers zijn eigenlijk de hoofdreden. Wat kunnen die mannen én vrouwen leuk vertellen en wat leer ik ineens veel over kruiden, hop soorten en brouwprocessen, zonder dat het ook maar één seconde saai is.

Mannen met baard
Sanne, mijn geen-bier-drinkende vriendin, is ontzettend blij met het bier van Gebrouwen door Vrouwen. Zij maken biersoorten die net wat lichter en zoeter van smaak zijn, waardoor Sanne ook in een opperbeste stemming raakte. Zelf ben ik gek op een bloemige Pale Ale of hoppige IPA, dus ik kan vrijwel bij elke stand terecht. Maar Brouwerij Oldschool en Schelde Brouwerij zijn mijn favoriet. Al heeft dat misschien ook wat te maken met het enthousiasme van de brouwers of mijn voorliefde voor gepassioneerde mannen met baard.

Behalve al het bier en de mooie verhalen zijn er stands om lekkere borrelhapjes te bestellen en live muziek om het bierfestival net dat extraatje te geven. 1-0 voor het Mout Bierfestival! Aan het eind van het voorjaar staan ze in het Sonsbeekpark. Ik verwacht zeker weer een ontzettend gezellige avond. Sanne, ga je weer mee?

Het Mout Bierfestival komt van 25 t/m 27 mei naar het Sonsbeekpark. Ook dan kunnen we weer genieten van meer dan 25 bijzondere brouwerijen en ruim 150 speciaalbieren. Ook is er live muziek en dansen we op de beste bluegrass, boogie en rockabilly. Meer weten over bier? Er zijn ook weer biercolleges (aanrader!). Bij die lekkere biertjes hoort natuurlijk wat lekkers en ook dat is geregeld. En jong of oud: met het kinderprogramma is er voor iedereen plek. Zelfs voor niet-bierliefhebbers is dit festival een aanrader; vraag maar aan Sanne.

Schrijf je in voor de maandelijkse UITmail

UITplatform voor Arnhem en omgeving.

VOLG ONS OP
Vacature Uit in Arnhem