Sprookjes festival

Iedere maand vragen wij Arnhemmers om onze oren en ogen te zijn tijdens evenementen, festivals, exposities en voorstellingen. Sonja van der Bij bezocht samen met haar dochter de opening en een voorstelling van Het Sprookjes festival. Ze deelt haar ervaring middels deze blog.

Zaterdag 14 oktober ging ik met mijn dochter Amélie, uiteraard gekleed in prinsessenjurk, naar de stadshuishal waar de openingsshow van het tiende Sprookjesfestival begon. De vele kinderen zwaaiden naar hartenlust met wapperende vlaggetjes tot de muziek aanging. Leerlingen van roc Rijn IJsel -dans- kwamen op in prachtig gekleurde jassen. Met een moderne sprookjesdans (geografie door Adriaan Luteijn) creëerden zij een prachtige moderne sprookjessfeer.

Journaliste Rita Riool (gespeelde door Juul Vrijdag) praatte de show op humoristische wijze aan elkaar. Prinses Arnerijntje had er na tien jaar wel genoeg van en wil samen met de gelaarsde kat de wijde wereld intrekken. Tijdens de opening stelde Arnerijntje haar opvolgster voor aan het publiek: haar nicht Arnerijntje ll. Dit Sprookjesfestival werkt ze de nieuwe prinses nog in maar vanaf volgend jaar zal de nieuwe prinses Arnerijntje ll het alleen doen. En daar heeft Arnerijntje ll ontzettend veel zin in!

Woensdagochtend 18 oktober zijn Amélie en ik naar een sprookjesvoorstelling (4plus) geweest in Theater de Leeuw. Een lief, klein en knus theater vlakbij de Velperweg. De voorstelling heette ‘Mijn kleine zeemeermin’ en is een poëtisch, muzikaal poppentheater over Lely. Lely is een zeemeermin en woont bij haar moeder in de badkuip. Ze droomt over de zee en wil er zo graag heen maar haar moeder wil het niet hebben omdat het haar te gevaarlijk lijkt. Tot Lely op een dag meevliegt met meeuw en, na ontmoetingen met bijzondere figuren, eindelijk haar geluk vindt.

Eva van den Bosch vervuld op een unieke en eigentijdse manier bijna alle rollen van het poppentheater. Met haar prachtige zangstem vertolkt ze zeemeermin Lely, moeder, Rotterdamse Cor, de verleidelijke piraat, meeuw en het oudste wezen van de zee. Dit alles onder begeleiding en subtiele assistentie van Mai Flessenman. Ik vind de voorstellingen van Eva van den Bosch een absolute aanrader!

Schrijf je in voor de maandelijkse UITmail

UITplatform voor Arnhem en omgeving.

VOLG ONS OP
Vacature Uit in Arnhem