Dansdag van Dansen bij Versteegh

Iedere maand vragen wij Arnhemmers om onze oren en ogen te zijn tijdens evenementen, festivals, exposities en voorstellingen. Ami Thijssen (10 jaar) bezocht de Dansdag van Dansen bij Versteegh en deelt haar ervaring in deze blog.

Donderdag 5 oktober was een hele leuke dag want we hadden staking en we mochten naar de Dansdag van Dansen bij Versteegh. ’s Ochtends om 9 uur begonnen we met oefenen en er waren heel veel kinderen, ongeveer 29 kinderen. We hadden 3 dansjuffen, Annika, Shelley en Nina.

We begonnen met de warming-up en daarna gingen we een nieuw dansje oefenen op het liedje New Rules. Het is een moderne dans en ook een beetje stoer dus dat vond ik heel leuk. Met Annika oefenden we de stukjes met z’n allen, en met Shelley en Nina de stukjes die we zelf verzonnen in een klein groepje.

Daarna hadden we pauze en mochten we iets eten en zelf een wit t-shirt versieren. Ik heb mijn naam er op geschreven en sliertjes geknipt. Toen de t-shirts klaar waren gingen we nog even oefenen tot aan het middag eten.

Na het middag eten gingen we de videoclip opnemen en we mochten daarbij onze zelfgemaakte t-shirts aan. De clip werd in kleine stukjes opgenomen. Laura, onze andere juf, filmde alles. We begonnen eerst buiten met filmen en dat deden we met de hele groep. Daarna gingen we weer naar binnen waar we om de beurt per groepje de andere stukjes opnamen. Toen alles opgenomen was kregen we allemaal 5 spekjes en iets te drinken.

Op het laatst hadden we nog een disco. We mochten toen vrij dansen met de disco-bol aan. Dat vond ik heel leuk! Tijdens de disco was de dag eigenlijk al een beetje afgelopen en mocht je al naar huis. Ik ben nog best lang gebleven.

Het allerleukste van de dag vond ik de videoclip opnemen met onze t-shirts aan. Ik vond de videoclip maken ook heel leuk omdat je weet dat het echt opgenomen wordt. Het was een superleuke dag en ik hoop dat er vaker zo’n dag komt! En ik ben heel benieuwd naar de videoclip.

Bekijk hier de videoclip; het resultaat van een super leuke dansdag!

Schrijf je in voor de maandelijkse UITmail

UITplatform voor Arnhem en omgeving.

VOLG ONS OP
Vacature Uit in Arnhem