Koningsdag in Arnhem: voor familie en kinderen

Koningsdag in Arnhem: Voor de familie en kinderen

Koningsdag in Arnhem voor familie en kinderen

Een fantastisch festijn dat jong en oud samenbrengt voor een dag vol plezier en activiteiten. Koningsdag in Arnhem: van kleurrijke vrijmarkten en met je kinderen de fiets versieren tot oud Hollandse spelletjes en muzikale optredens! Deze nationale feestdag is gevuld met een scala aan leuke en gedenkwaardige evenementen. Op zaterdag 27 april 2024, wordt Arnhem omgetoverd tot een bruisende stad waarin iedereen de verjaardag van onze Koning Willem-Alexander heerlijk kan vieren. Ontdek hieronder wat deze Koningsdag in Arnhem voor de familie en kinderen te bieden heeft (of eigenlijk gewoon voor iedereen die op zoek is naar gezelligheid en vermaak).

Wil je naast naast alle leuke familieactiviteiten ook nog een paar leuke feestjes of festivals meepakken? Dan zit je met Koningsdag in Arnhem ook sowieso goed! Lees hier dan alles over de leukste festivals in de stad.

Familieprogramma in Sonsbeek Park en muziek in de stadhuishal

Koningsdag wordt groots gevierd in het prachtige Sonsbeek Park op zaterdag 27 april 2024, met een scala aan festiviteiten en activiteiten voor jong en oud. Hier kan je uitstekend heen met kinderen of gewoon de hele familie. Vanaf 10 uur kunnen kinderen de leukste spulletjes verkopen op de GROOTS(T)E KINDERKLEEDJESMARKT, terwijl het grote grasveld naast de Stadsvilla (ingang Apeldoornseweg) wordt omgetoverd tot een bruisende marktplaats (Let op: locatie is niet met de auto te bereiken). Daarnaast is er tussen 12:00 en 16:00 uur een scala aan vermakelijke activiteiten voor de hele familie. Van spelen, optredens, en workshops tot schminken en knutselen, er is voor ieder wat wils!

In de Stadhuishal, van 14:00 tot 17:00 uur, worden bezoekers getrakteerd op een muzikaal spektakel. Met onder andere optredens van Philharmonie Gelre, Het Herenakkoord en ATK Brass. Neem plaats op de tribune en geniet van de klanken die de hal vullen.

Koningsdag in het Sonsbeek Park

Locatie: Sonsbeekpark en Stadhuishal, Arnhem
wanneer: zaterdag 27 april van 10:00-17:00
wat: Kleedjesmarkt, optredens en acts

Koningsdag in Park Angerenstein

Op 27 april is Park Angerenstein (tussen Velperweg en Rosendaalseweg) de gezelligste plek van Oost-Arnhem. Met een volledig dagprogramma van 9:00 – 18:00 uur, waaronder een kleedjesmarkt en kindervermaak, maar zeker ook verrassende food and drinks, een feesttent met FeestDJ en verschillende vormen van spel en spelen. Kortom een dag vol plezier voor jong & oud.

Zelf omschrijven ze het als ongedwongen, vrijblijvend en ouderwets gezellig waarbij iedereen welkom is op hét Koningsdagfeest van Oost-Arnhem.

Angerenstein Koningsdag Arnhem

Koningsdag Park Angerenstein

Locatie: Park Angerenstein, Arnhem
wanneer: Zaterdag 27 april van 09:00-18:00
wat: Kleedjesmarkt, feesttent, food en drinks, spel en spelen

Kleedjesmarkt Thialf

kleedjesmarkt Thialf

De 3e editie van de Kleedjesmarkt in Thialf!
Kom je deze Koningsdag een kleedje leggen? Verkoop speelgoed, nagels lakken, zelfgebakken cupcakes of speel oud-Hollandse spelletjes. Alles mag deze dag!

Wil je ook een kleedje leggen? Aanmelden bij ton.vonk@sportbedrijfarnhem.nl mag, maar is niet verplicht. Je kunt dus last minute besluiten je handelswaar uit te stallen.

Alleen komen struinen, spelen, springen op het springkussen en genieten van de gezelligheid kan natuurlijk ook!

Kleedjesmarkt Thialf

Locatie: Thialf, Arnhem
wanneer: Zaterdag 27 april van 11:00-15:00
wat: Kleedjesmarkt / oud Hollandse spelletjes / Springkussen

Koningsdag op Schaarsbergen

Op het (hopelijk) zonovergoten feestterrein bij de dorpskerk van Schaarsbergen is het één groot feest voor jong en oud. Hier vier je Koningsdag in Arnhem met je kinderen of gewoon de hele familie. Met ca. 25 kramen, een kleedjesmarkt, bungeetrampoline, schiettent en stormbaan is er genoeg te beleven. Voor de allerkleinsten is er een super gezellig kinderplein met een zandbak, springkussens, schminken en knutselen. En vergeet de fantastische optocht van kinderen met versierde fietsen niet! Daarnaast is er voor de dorstigen een hongerbuiken uiteraard 6-sterren Horeca met uitsluitend topkoks en topbediening.

Schaarsbergen fietsoptocht

Koningsdag op Schaarsbergen

Locatie: Kemperbergerweg 804, Arnhem
wanneer: Zaterdag 27 april van 13:00-17:30
wat: Kleedjesmarkt / bungeetrampoline / food en drinks / sport en spel / versierde fietsen optocht

Koningsdag op Rijkerswoerd

Rijkerswoerd

Rijkerswoerd, Kronenburg en Vredenburg maken zich op voor een gigantisch feest op Koningsdag 2024. Met een kinderrommelmarkt tot 12 jaar en een kleedjesmarkt vanaf 18 jaar, gratis attracties en een podiumprogramma vol muziek en dans belooft het een fantastische dag te worden! En er zijn natuurlijk weer leuke en spectaculaire attracties tijdens het mega luchtkussenfestival. Tussendoor kun je lekker eten en drinken. De toegang is gratis.
Kom langs en vier Koningsdag in stijl op sport- en wijkcentrum Rijkerswoerd!

Koningsdag op Rijkerswoerd

Locatie: sport- en wijkcentrum Rijkerswoerd, Arnhem
wanneer: Zaterdag 27 april van 12:00-16:00
wat: Kleedjesmarkt / bungeetrampoline / food en drinks / sport en spel / workshops

Koningsdag in Arnhem: voor de familie en kinderen

Naast deze kleedjesmarkten en activiteiten zijn er natuurlijk door heel de stad leuke marktjes en familievermaak. Wij hebben hier in ieder geval een paar hoogtepunten voor je uitgelicht. Dus kom gezellig langs bij een van deze activiteiten of kijk wat er in je eigen buurt wordt georganiseerd!
Daarnaast staat de laatste up to date informatie omtrent koningsdag in Arnhem ook op de website van de gemeente Arnhem.

Fijne Koningsdag allemaal!

Schrijf je in voor de maandelijkse UITmail

UITplatform voor Arnhem en omgeving.

VOLG ONS OP
Vacature Uit in Arnhem