Uit eten bij: Restaurant Klein Hartenstein

Restaurant Klein Hrtenstein

Omgeving:
De witte statige villa aan de Utrechtseweg kan bijna niemand níet zijn opgevallen. Al is het alleen maar omdat ze zo wit afsteekt tegen het felgroene gazon. Klein Hartenstein ligt in een bocht net voorbij het centrum van Oosterbeek, naast het Airbornemuseum. In het restaurant zijn subtiele elementen van de Airborne-divisie verwerkt. In januari van dit jaar heeft patron-cuisinier Dennis Richter Uitdenbogaardt de villa overgenomen. Hij werkte bij verschillende sterrenzaken, zoals O Mundo in Wageningen en La Rive in Amsterdam. Dennis gaat Klein Hartenstein weer op de gastronomische kaart zetten, zij het met een toegankelijke en moderne twist. Behalve het restaurant zijn er verschillende zalen en een prachtige wijnkelder waar je in gezelschap kunt vergaderen of dineren.

Op het bord:
Ondertussen hebben we op veel plekken mogen eten, maar dit was nog eens pure verwennerij! Laten we beginnen met de intense en verfijnde gerechten. Elk element op het bord is op smaak, in balans en voegt iets toe. We starten met een kleine zoet/hartige amuse, een macaron met makreel; daarna gaat ons viergangendiner van start. Wat kwam er voorbij: gegrilde zeebaars met zeebaarstartaar, Hollandaisesaus, zwarte olijf en structuren van prei. Het zoetzure van de Hollandaise gaat perfect bij het fris ziltige van de tartaar, maar ook bij het bittertje van de gegrilde huid van de zeebaars. Daarna krijgen we kwartel in eigen jus (zó lekker!), ossenstaart met aardpeer en als nagerecht een bord met verschillende fris zoete appelelementen: een gel van Granny Smith, een kleine frisse meringue, citrushangop, honingmousse en kleine appelrondjes. Bij elk gerecht een glas bijpassende wijn die de smaaksensatie vergroot. Vooral de dessertwijn, iets waar vaak weinig aandacht voor is, blijkt voor ons alleen al een reden om langer te blijven zitten en nog een glaasje te bestellen (voor de liefhebbers: een Sauternes Chateau Violet uit 2010).

Gastvrij:
Het personeel is vriendelijk, heeft veel kennis en is opmerkzaam. Het is een jong team dat volgens het boekje handelt. Dit wordt gewaardeerd, maar voor ons mag het best een tikkeltje informeler. Wél ontzettend leuk om te merken: de jonge brigade kan enorm gepassioneerd vertellen over wijn en smaakcombinaties.

Kers op de taart:
Het gezegde ‘Liefde zit ‘m in kleine dingen’ is hier zeker toepasselijk. Ieder detail op het bord klopt. Elk element is op zichzelf al fantastisch van smaak, maar past ook als een puzzelstukje bij de rest van het gerecht. Er wordt hier op hoog niveau gekookt. Bij Klein Hartenstein kun je je helemaal in de watten laten leggen en word je op smaakexcursie meegenomen door sterchef Dennis Richter Uitdenbogaardt en zijn team.

Restaurant Klein Hartenstein

  • Locatie: Oosterbeek, Utrechtseweg 226
  • Open sinds: nieuwe verbouwing en nieuwe eigenaar, januari 2018
  • Openingstijden: elke dag van 11.30 tot 21.00
  • Keuken: Frans/Europees
  • Prijs: driegangenmenu 34,50 euro, losse gerechten tussen 10 en 26 euro
  • Geschikt voor: iedereen die een smakelijk avondje uit wil

Schrijf je in voor de maandelijkse UITmail

UITplatform voor Arnhem en omgeving.

VOLG ONS OP
Vacature Uit in Arnhem