Arnhem omgetoverd tot sprookjesstad tijdens het Sprookjesfestival

‘Gekkigheid’ bij het Sprookjesfestival in Arnhem, deze elfde editie. Honderden sprookjesfiguren, voorstellingen, acts, muziek, dans en films zijn te vinden in de theaters, straten, bossen, scholen en pleinen van zaterdag 13 t/m zondag 21 oktober.

Sprookjesstad

In vele hoeken en gaten vind je sprookjes om het Sprookjesfestival te vieren. Voor groot, maar vooral voor klein, is er van alles te beleven in de grootste sprookjesstad van Nederland. De plek waar een heuse sprookjesprinses Arnerijntje 9 dagen lang de baas is. Arnhem staat namelijk 9 dagen lang in het teken van sprookjes. Door haar sierlijke parken, vorstelijke kastelen, klaterende beekjes, glooiende heuvels en sfeervolle plekjes is Arnhem de gedroomde locatie voor het Sprookjesfestival.

Sprookjes komen binnen het festival terug in de breedste zin van het woord. Zowel traditionele als moderne sprookjesverhalen vinden hun weg binnen het enorme aanbod aan activiteiten. Mooie prinsessen, hardwerkende kabouters, lieve wolven, rondspringende kikkers en grappige lakeien duiken op in de sprookjesvertolkingen van gevestigde en opkomende kunstenaars. Dans, (vertel)theater, musical, muziek, film, workshops. Verschillende culturele disciplines passeren de revue in het theater, op school, op straat en in de wijken. Er is teveel om op te noemen, want er zijn wel honderden activiteiten op circa 50 verschillende locaties. Het thema ‘gekkigheid’ is ook overal in te zien. Soms groots, soms klein en intiem, maar altijd sprookjesachtig.

De (te) gekke opening vindt zaterdag 13 oktober om 13:00 uur plaats op Landgoed Bronbeek in Arnhem.

Sprookjesfestival

  • Locatie: Arnhem en omstreken
  • Datum: 13 t/m 21 oktober
  • Opening: zaterdag 13 oktober om 13.00 uur

Schrijf je in voor de maandelijkse UITmail

UITplatform voor Arnhem en omgeving.

VOLG ONS OP