De eerste keer bij Park Open

De eerste keer blijft je voor altijd bij. Daarom sturen we Arnhemmers op pad om ze een onvergetelijke culturele herinnering te geven. Deze keer bezocht Franka Park Open.

Tekst en beeld: Franka Otten

Op 4 juni ging ik voor UIT in Arnhem een kijkje nemen bij de eerste dag van Park Open in het Sonsbeekpark. Om daar te komen hoef je alleen maar de bordjes richting Ronde Weide te volgen. Of, zoals mijn zusje en ik deden, gewoon het gros van de mensen. We kwamen aan bij een groot grasveld, omringd door bomen. Een bandje was net bezig met de soundcheck. Het was nog vrij rustig, waarschijnlijk door de regen eerder die dag. Bij het podium stonden al wel wat mensen te kletsen en achteraan op het veld waren veel kinderen aan het spelen. Daar tussenin zaten anderen te genieten op een kleedje. Slim, hadden wij ook mee moeten nemen! Nu riskeerden we een natte kont. Dat gaan we dus zeker onthouden voor de volgende keer.

Langzaamaan stroomde het voller en voller. Het gras raakte steeds meer verstopt onder de picknickkleedjes. Het weer was goed opgeknapt en ik kan je vertellen dat zo’n veldje dan best snel heet wordt…!

We haalden een paar muntjes, want in deze setting kregen we wel zin in een biertje. De band speelde inmiddels fijne muziek op de achtergrond en een vriendin van mij had zich ook aangesloten. Zo kan ik deze middag ook noemen: een samenkomen van mensen. Ik zag overal mensen elkaar begroeten en ontmoeten. En mocht je van al dat kletsen, zonnen en biertjes honger krijgen, dan kun je nog een lekkere maaltijd halen ook. Er stond deze keer een kraampje waar ze gadogado verkochten. Dat zag er lekker uit, maar wij gingen aan het eind van de dag nog door naar een foodfestival. Wat is er toch altijd veel te doen in Arnhem!

Park Open is echt de perfecte zondagmiddagbesteding. Muziekje, drankje, mensen, gezelligheid. En een zonnetje erbij maakt het helemaal compleet! Maar zelfs met slecht weer gaat Park Open gewoon door. Dat doen ze nu al 25 jaar met hulp van veel vrijwilligers. Dit was de eerste keer van dit jaar. Echter niet getreurd dat je deze datum hebt gemist: er volgen er nog twaalf! Tot en met zondag 27 augustus kun je je van 14.00 tot 18.00 uur vermaken op de Ronde Weide in Sonsbeek.

Wil je van te voren het programma weten, kijk dan op www.parkopen.nl

No Comments Yet

Comments are closed

Schrijf je in voor de maandelijkse UITmail

* indicates required

UITplatform voor Arnhem en omgeving.

VOLG ONS OP