Open Podium (daghap)

De afgelopen 25 jaar hebben ruim 1500 artiesten in de dop laten zien wat ze in huis hebben tijdens Puck’s Open Podium. Hiervoor brengt Huis van Puck iedere 3e vrijdag van de maand zangers, dansers, toneelspelers, cabaretiers, dichters en muzikanten uit heel Nederland bij elkaar in hun sfeervolle theaterzaal. Wie er optreedt blijft altijd een verrassing.…

Thijs Goverde leest voor: Jorrik de Ork

Op zondag 15 oktober komt Thijs Goverde, verkleed als ork, bij Boekhandel Het Colofon voorlezen uit Jorrik de Ork. Daarnaast brengt hij de kinderen de beginselen van het authentiek middeleeuws zwaardvechten bij met (ongevaarlijke!) 'Larp' zwaarden. Jorrik is half ork, half mens. Daar wordt hij soms mee gepest, vooral door de zoon van de ridder. Als dit…

Jeugdprogramma Verhalenvangers van de Bibliotheek

De start van de Kinderboekenweek op 4 oktober is ook de aftrap voor de Verhalenvangers, een spiksplinternieuw jeugdprogramma. De bieb maakt alle nieuwsgierige kinderen (4 t/m 12 jaar) tot Verhalenvanger. Compleet met een echt paspoort, eigen nieuwsbrief en talrijke activiteiten. Kids verzamelen verhalen door te luisteren, kijken, vertellen, lezen, ontdekken en te verbeelden. Lid worden…

Movies that Matter on Tour: No place for a rebel

In het kader van de film-en debatreeks Movies that Matter on Tour vertoont Focus de film No place for a Rebel. Aansluitend een zaalgesprek met regisseur Maartje Wegdam over het maken van deze film, waarin ze de Oegandese Opono Opondo volgt. Zestien jaar geleden werd Opono als kind ontvoerd door de LRA, het rebellenleger van…

Shakespeare Week

Shakespeare-liefhebbers kunnen tijdens de Shakespeare Week (25 t/m 28 oktober) hun hart ophalen in Stadstheater Arnhem. Het theater besteedt maar liefst vier avonden aan deze bijzondere meester en tevens ’s werelds grootste beïnvloeder van theater. Programma: • 25 Oktober: Verdiepingsavond Shakespeare ‘Blik op de Meester’ met prof. Ton Hoenselaars. • 26 Oktober: Voorstelling Julius Caesar…

Canon van Nederland

Sinds 23 september kun je in het Nederlands openluchtmuseum de Canon van Nederland zien: een presentatie van de hele geschiedenis van ons land, ‘van hunebed tot heden’. De Canon toont hoogte- en dieptepunten uit de Nederlandse geschiedenis aan de hand van historische personen, gebeurtenissen en onderwerpen. Spectaculaire digitale media worden afgewisseld met authentieke, historische objecten…

Tentoonstelling RAVAGE

Nog de hele maand oktober is de overzichtstentoonstelling van kunstenaarsduo RAVAGE te zien in Museum Arnhem. Acht inspirerende zalen vol mode, kunst en design, bruisend van de oneindige ‘Zin’ om te maken. Vanaf de jaren tachtig was RAVAGE invloedrijk met het ontwerpen van meubels, interieurs, bedrijfsuniformen (o.a. NS, ANWB en PTT Post), serviesgoed, horloges en…

Dag van de Arnhemse Geschiedenis

De Arnhemse geschiedenis komt tot leven tijdens de Dag van de Arnhemse Geschiedenis op zaterdag 28 oktober. Jong en oud kan deze dag op laagdrempelige wijze kennismaken met vroeger en nu. Dit jaar staat de Dag in het teken van het thema geluk. Bezoek, kijk, luister en doe mee aan de circa 25 activiteiten in…

Sprookjesfestival bij Huis van Puck

Tijdens het Sprookjesfestival vindt er bij Huis van Puck een heus SprookjesFEEST plaats. 3 Theatergroepen programmeren tussen 15 en 22 oktober diverse leuke kindervoorstellingen in de gezellige theaterzaal van de Klarendalse Kazerne. Er worden zowel ’s morgens als ’s middags voorstellingen geprogrammeerd en een kaartje kost maximaal € 3,00 p.p. Te zien zijn: De Verteljurk…

Week van de Koloniale Geschiedenis @ Museum Bronbeek

In de Week van de Koloniale Geschiedenis organiseert Museum Bronbeek een reeks bijzondere activiteiten rond het thema ‘Koloniaal geluk’. Juriste dr. mr. Ellen Neslo (UU) buigt zich over de vraag ‘Wie het geluk kende tijdens de slavernij in de West’. Schrijfster en onderzoekster dr. Vilan van de Loo gaat in op ‘Geluk en liefde in…

UITagenda
Blader door het magazine
UITREPORTERS GEZOCHT

Straatpraat

Straatinterviews

Onze reporters Renske de Haan en Chiel Eijt gingen samen op pad om Arnhemmers naar hun kerstplannen en wens voor 2019 te vragen.

Fitzgerald Sendar (30)

“Ik ga Nederland inruilen voor de zon op Curaçao. Wij samen, met de familie op vakantie. Dat is hoe ik mijn kerst ga vieren. Lekker hè? Geen kou, regen of sneeuw, maar een lekker zonnetje aan het strand.

In 2019… wil ik reizen naar Amerika, of naar andere werelddelen. Ik wil de wereld zien, dat zeker.”

straatpraat
Demi Lamers (18)

“Ik weet nog niet wat ik ga doen, maar het lijkt mij leuk om samen met vrienden kerst te vieren. Met een groep eten bij Happy Italy, laten we eens gek doen! Er zijn twee kerstdagen, de andere dag besteed ik thuis. Met familie van een kerstdiner genieten.

Ik studeer aan de Kunstacademie, volgend jaar hoop ik goed bij te kunnen blijven en meer kunst te maken in mijn vrije tijd.”

straatpraat
Matthew van London (17)

“Eerste Kerstdag vier ik met mijn hele familie. Tweede Kerstdag ga ik samen met mijn zus naar mijn vader. Samen een groot gerecht koken en eten, dat is waar het twee dagen lang om gaat. Dat wordt dringen in de keuken, maar dat hoort erbij.

Afgelopen jaar was ik veel afgeleid op school, volgend jaar ga ik mij focussen. Dat beloof ik, bij deze!”

straatpraat
Maaike Kalkhoven (18)

“Ik vier kerst met de hele familie bij mijn oma. Iedereen maakt thuis een hapje en neemt dit mee. Oma maakt kalkoen of kip, dat doet zij ieder jaar. Ik vier oud & nieuw met vrienden in de stad. Op Nieuwjaarsdag wens ik iedereen gelukkig nieuwjaar, omdat ik de avond zelf niet aan mijn telefoon wil besteden.

Ik heb een eigen bedrijfje in illustraties en logo’s; ik hoop dat dit mag groeien volgend jaar en dat ik mijn propedeuse haal!”

straatpraat
Babs Hessing (25)

“Ik ga kerst bij familie doorbrengen. Eerste Kerstdag met de hele familie en Tweede Kerstdag met mijn ouders. Een groot vijfgangen kerstdiner met bijvoorbeeld kalkoen, meloensalade en natuurlijk stoofpeertjes. Mijn ouders en broers gaan kokkerellen.

2018 moet voor mij beter zijn dan 2019. Ik wil aan mezelf werken door te sporten en met leuk werk!”

straatpraat
Eline de Vries (25)

“Eerste Kerstdag ga ik brunchen met familie en Tweede Kerstdag werk ik. Ik vind het altijd heel leuk om met de feestdagen te werken. De bezoekers zijn in een gezellige bui en erg dankbaar. Ik kan net dat beetje extra geven, wat op een normale werkdag niet lukt.

De komende maanden heb ik weinig vrije weekenddagen; volgend jaar wil ik meer weekenden vrij hebben. Meer rust, maar ook vooral doorgaan met waar ik mee bezig ben.”

straatpraat
Renske Wiersma (21)

“Eten, eten, eten en kletsen natuurlijk! Eerste Kerstdag ga ik gezellig brunchen bij mijn schoonzusje. Tweede Kerstdag ga ik naar mijn eigen familie. Iedereen brengt een hapje mee van thuis.

Volgend jaar wil ik meer vrije tijd doorbrengen met vriendinnen en mijn vriend. Verder ben ik vooral heel erg tevreden nu.”

straatpraat
Myra de Burger (17)

“Samen met mijn vader verzorg ik de kleine hapjes voor de hele familie. Onder de kerstboom liggen allemaal cadeautjes. Tussen de hapjes door spelen we een dobbelspel en mogen we de cadeautjes uitpakken.

Mijn goede voornemens gaan altijd mis, maar als ik iets anders zou willen doen, dan wil ik proberen mijn schoolopdrachten beter te plannen. Een goede balans met mijn werk vinden.”

straatpraat
Sandra Oostenrijk (47)

“De feestdagen… Ik werk in het onderwijs en daar vieren we alle feestdagen heel erg uitgebreid. Als het dan vakantie is, ga ik heerlijk relaxen. Niks moet, alles mag. Ik verplicht niemand om kerst te komen vieren. Met kerst móet het juist niet!

Ik heb geen goed voornemen voor 2019. Dit doe ik het hele jaar door al: lief zijn voor elkaar! Als we een beetje voor elkaar zorgen, hoeft het nieuwe jaar geen startsein te zijn.”

straatpraat
Katja van de L’Isle (17)

“Ik heb de hele kerstvakantie feest. Ik ga naar Londen, naar de mooi versierde straten. En ik ga naar mijn nichtje in Duitsland. Met kerst zelf ga ik een dag brunchen bij opa en oma thuis en misschien nog wel facetimen met mijn vaders kant van de familie in Amerika.

Nu dans ik heel veel, waardoor ik niet veel tijd aan vrienden kan besteden. Ik hoop volgend jaar meer tijd voor mijn vrienden vrij te kunnen maken.”

straatpraat
Denzel Soehani (17)

“Met een kerstmuts op sta ik in de McDonald’s met kerst, samen met mijn gezellige collega’s. Er komen veel vrienden met elkaar eten om kerst te vieren. Ik ga ook nog een dag naar mijn tante met de hele familie. We genieten dan van een groot diner met veel gangen en delen cadeautjes uit aan elkaar.

Volgend jaar wil ik meer tijd voor mezelf inplannen. Ik zie de kerstvakantie als een frisse start. Een nieuw jaar, een nieuwe start.”

straatpraat
Erik Jordens (61)

“Ik heb nog niet nagedacht wat ik met de feestdagen ga doen. Ik kijk ieder jaar Engels voetbal thuis. Ik hang een beetje rond hier en daar, en doe vooral rustig aan! De feestdagen zijn er om te relaxen.

Ik hoop dat er volgend jaar niet veel verandert met nu. Het mag van mij lekker zo doorgaan.”

straatpraat
No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Schrijf je in voor de maandelijkse UITmail

* indicates required

UITplatform voor Arnhem en omgeving.

VOLG ONS OP