Kevin Bonke

Maak kennis met betrokken Arnhemmers. Waar ze wonen, waar ze werken of studeren, waar ze uitgaan en relaxen. Waar komen ze graag, wat doen ze het liefst?

Kevin kon eerder automerken uitspreken dan mensennamen. Hij had dan ook best in het team van mede-Limburger Max Verstappen willen zitten. Maar als teammanager van HAN Hydromotive kan hij ook veel van zijn passie kwijt. In zijn schaarse vrije uurtjes chillt hij graag met zijn vrienden in Sonsbeekpark.

Interview: Nicole Beaujean
Fotografie: Eva Broekema

Via mbo fijnmechanische techniek (verspaningstechniek) in Sittard kwam Kevin Bonke (21) bij HAN Automotive terecht. Bij deze hbo-opleiding in Arnhem ben je bezig met alles wat komt kijken bij het ontwerpen, testen, managen, onderhouden en produceren van een wegvoertuig. “We keken thuis altijd Formule 1,” vertelt Kevin. “Ik ben groot fan van Max Verstappen en heb zelf ook veel gekart. Het ligt dus voor de hand dat ik al heel jong álles wilde weten over auto’s. En ja, ik kon als kind eerder automerken uitspreken dan mensennamen.”

Waterstofraceauto
Bij HAN Automotive op de HAN Campus aan de Ruitenberglaan voelt Kevin zich dan ook als een vis in het water. Formule 1, dat klinkt niet heel milieuvriendelijk. Maar Arnhem wil de ‘waterstofstad’ van Nederland worden. De gemeente huisvest toonaangevende waterstofbedrijven die kunnen bijdragen aan een alternatieve energiebron voor auto’s. En de Hogeschool Arnhem en Nijmegen (HAN) ontwikkelt in het HAN-waterstoflab nieuwe waterstoftechnieken. Kevin: “Zo combineer ik mijn grote passie met duurzaamheid. Als tweedejaars student ben ik teammanager van HAN Hydromotive, een multi-gedisciplineerd  studententeam van de opleiding Automotive. Ons studententeam ontwerpt, bouwt en verbetert een voertuig dat rijdt op waterstof. Met dit voertuig nemen we in juli  deel aan de Shell Eco-marathon Europe in Londen.”

“Ik ben groot fan van Max Verstappen”

Hamburgeravond
Kevin heeft grote dromen voor de toekomst: een eigen full service autobedrijf. Intussen volgt hij colleges, blokt hij voor tentamens en reist hij elk weekend terug naar Roermond, waar zijn liefje en zijn weekendbaan wachten. Blijft er überhaupt tijd over voor sport en ontspanning? “Weinig. Ik sport veel: fitness bij Fit For Free. En zodra het terrasweer wordt, ga ik graag met wat vrienden wat drinken op de Korenmarkt. Verder is het elke dinsdag hamburgeravond in het studentenhuis waar ik woon. In de zomer verplaatsen we die naar een barbecue in Sonsbeekpark.” Af en toe gaat Kevin uit eten, bijvoorbeeld bij Graave eten & drinken. Hij herinnert zich een heerlijke carpaccioschotel. Toen zijn Limburgse opa en oma hem in Arnhem bezochten, nam hij ze mee naar Stan & Co. “Arnhem is een leuke stad, maar ik kom eigenlijk te weinig in het centrum.”

“In de zomer verplaatsen we onze hamburgeravond naar Sonsbeekpark”

Schrijf je in voor de maandelijkse UITmail

UITplatform voor Arnhem en omgeving.

VOLG ONS OP
Bronbeek Festival 2020