Fleur van Droffelaar (31), Fleur ART Gallery

Fleur van Droffelaar

Maak kennis met betrokken Arnhemmers. Waar ze wonen, waar ze werken of studeren, waar ze uitgaan en relaxen. Waar komen ze graag, wat doen ze het liefst?

Fleur geeft Arnhem kleur. Dat zie je direct in haar vrolijke atelier/galerie (met schommels!) aan de Nieuwstraat 29. Daar schildert, etaleert, verkoopt en geniet ze in alle uitbundigheid. Fleur van Droffelaar zou de wereld graag een stukje liever, fijner en beter zien. Te beginnen bij Arnhem.

Interview: Nicole Beaujean
Fotografie: Eva Broekema

“Ik lijk wel een hippiemeisje, zeggen veel mensen. Dat klopt, tot op zekere hoogte. Want behalve creatief en speels ben ik zeker ook commercieel; een handige combinatie voor mijn kunstgalerie en atelier. Sinds september 2017 is Fleur ART gevestigd in een voormalig garagepand aan de Nieuwstraat. De Jansbeek stroomt vlak voor mijn galeriedeur!”

Roer om
Het ondernemerschap zit diep in Fleurs familie. Als creatief kind wilde ze graag naar de kunstacademie, maar het leek haar ouders veiliger als ze eerst ‘een echt vak’ ging leren. Dat werden Facility Management in Wageningen en Communicatie aan de HAN in Arnhem.
“In 2009 kreeg ik bij kledingretailer Score in Duiven de kans om content- en eventcoördinator te worden. Fotoshoots, radiocommercials, reizen van LA naar New York en terug; niets was te gek. Ik maakte vaak weken van zestig uur. Het was tof, maar ik dreef steeds verder weg van wérkelijk iets betekenen voor de wereld. Tijd om het roer om te gooien.”

“De Jansbeek stroomt vlak voor mijn galeriedeur!”

Fleur van Droffelaar

Servies smijten
Dat roer ging om in december 2016, toen Fleur op haar dertigste een peinspauze nam. ‘Wie ben ik, waar sta ik, waar wil ik naar toe’, daar wilde ze over nadenken. “Vrienden vonden al veel langer dat ik ‘iets’ met mijn schilderkunst moest doen. Met twaalf jaar hard werken had ik de basis gelegd voor de vrijheid om te doen wat ik écht wil. Alle ingrediënten voor Fleur ART waren aanwezig: mijn schilderijen, mijn liefde voor mooie dingen, mijn handelsinstinct, mijn marketinggevoel. Mijn kunst vormt het uitgangspunt, aangevuld met de gallery vol (half)edelstenen en mineralen, schilderworkshops en… de smash room. Hier mag je oud servies stuk smijten. Heerlijk bij stress of woede; echt kicken!”

Sonsbeek Theater Avenue
Fleur houdt van de Arnhemse kroegen, zoals Atlanta en Café Classen. “Ik word gelukkiger van een bruine kroeg dan van een fancy restaurant. Ook ga ik graag naar het Posttheater of naar Toneelgroep Oostpool. Vind het tof wat ze met Stockhaven, bij mij om de hoek, hebben gedaan. En ik ben dól op het sfeertje tijdens Sonsbeek Theater Avenue: lekker dansen en borrelen, theater meemaken. Daar verheug ik me nu al op.”

“ik ben dól op het sfeertje tijdens Sonsbeek Theater Avenue”

Schrijf je in voor de maandelijkse UITmail

UITplatform voor Arnhem en omgeving.

VOLG ONS OP
Vacature Uit in Arnhem