Opening Bartokkwartier

Traditiegetrouw is september de maand van het nieuwe culturele seizoen. Om een nieuwe locatie en een bijzondere samenwerking te vieren, vindt zondag 3 september de feestelijke opening van het Bartokkwartier plaats. Op het pleintje naast het Feestaardvarken openen Theater a/d Rijn, Collectie de Groen en Rozet tussen 12.00 en 18.00 uur hun deuren.

In en om het Bartokkwartier kun je genieten van een rijk cultureel programma. Zo verzorgt Theater a/d Rijn sneak previews van voorstellingen, waaronder: ‘De aankomst van de Titanic’ van Freek Vielen. Of de pop-up dansvoorstelling van de Arnhemse Meisjes. Ook kun je kennismaken met een aantal creatieve workshops van docenten van Rozet.

Naast de voorstellingen en workshops zijn er rondleidingen, lezingen, expo’s en live muziek van jongerenjazzorkest ‘De Pubi’s’. Er is een ‘uitgelezen’ boekenmarkt in samenwerking met 2Switch en er zijn veel lekkere hapjes en drankjes. Kortom: een cultureel, gezellig programma. De entree is gratis en de terrassen zijn geopend.

Sneak preview van Theater a/d Rijn:

De aankomst van de Titanic – Freek Vielen 
Sicilië. Anno nu. Een arm dorp ontvangt groot nieuws. Een cruiseschip zo groot als een flatgebouw meert aan. Een ongekende goudkoorts maakt zich van het dorp meester. Van flesjes olijfolie en sinaasappels tot zelf gehaakte pannenlappen – plots heeft iedereen iets dat verkocht kan worden. Op dat cruiseschip – een man. De vijftig gepasseerd en met als enige wens te doen wat hij al zo lang denkt: niets. Nu zijn vrouw en kinderen hem verlaten hebben wil hij het liefst stilstaan.
‘De Aankomst van de Titanic (en andere heldendichten)’ is een duister sprookje over de rafelranden van Europa. 13 tot en met 17 september bij Theater a/d Rijn. Online kaartverkoop: € 13,50 / € 7,50 CJP / student via theateraanderijn.nl.

Het Wilde Oosten festivalavond
Ontdek het talent van morgen! Jaarlijks kiezen De Nieuwe Oost en Kameroperahuis nieuwe makers uit verschillende disciplines om plaats te nemen in de karavaan. Dit jaar gaan Helena Hoogenkamp, de Arnhemse Meisjes, Mirthe Dokter & Tim Hammer en Mr. Goose & the Swinehouse de uitdaging aan.
Op 28 september kan je vanaf 20.00u. wervelende performances van theater tot literatuur en van dans tot popmuziek verwachten. Meer informatie over het programma en prijzen op: theateraanderijn.nl.

Je bent nooit te oud om te leren: Kunstmarkt 55+ in Rozet.
Arnhem barst van het kunstzinnig talent. En dat beperkt zich niet tot jonge kunstenaars. Ook oudere amateurkunstenaars maken prachtig werk. Daarom presenteert Kunstbedrijf Arnhem: Kunstmarkt 55+ in Rozet. Op 2 september kun je genieten van een gevarieerd aanbod aan kunstdisciplines als schilderen, edelsmeden, fotografie, literatuur, sieraden en mode. Vaak krijgen alleen familie en bekenden de kans om van dit werk te genieten, nu is het voor iedereen toegankelijk.
Zaterdag 2 september van 11.00 tot 16.00 uur in  Rozet. Voor meer info: kunstbedrijfarnhem.nl/55plus of rozet.nl.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Schrijf je in voor de maandelijkse UITmail

* indicates required

UITplatform voor Arnhem en omgeving.

VOLG ONS OP