Bridge to Liberation Experience

Jaarlijks staat de maand september, in en rond Arnhem, in het teken van  het herdenken van de Slag om Arnhem. De kransleggingen, de luchtlandingen, de Airborne wandeltocht, de voertuigen, de veteranen en sinds een aantal jaren ook de bijzondere show Bridge to Liberation Experience. Dit jaar staat de experience in het teken van je morele kompas; wat is goed en wat is fout?

Een stukje geschiedenis
Tijdens luchtlandingen rond de Slag om Arnhem werden 20.000 parachutisten gedropt en bijna 14.000 militairen ingevlogen met zweefvliegtuigen. Velen van hen lieten het leven rond Arnhem. Vandaag de dag staan tijdens Bridge to Liberation Experience ruim 20.000 mensen – hetzelfde aantal als de gedropte parachutisten toen – jaarlijks op de kade bij de iconische John Frostbrug in Arnhem, om stil staan bij wat oorlog met mensen doet.

De Show
Vanuit persoonlijk perspectief worden bezoekers aan de voet van de brug meegenomen in waargebeurde verhalen rondom de Slag om Arnhem, over oorlog en vrijheid; verhalen die in ons dagelijks leven nog steeds relevant zijn. Door gebruik te maken van indrukwekkende beelden, muziek, dans en effecten die samen de experience vormen, wordt dit een moment van samen beleven.

“Een unieke manier van gedenken, waarbij we zowel jong als oud betrekken om bewustwording voor de toekomst te creëren. Met Bridge to Liberation staan we samen stil bij de impact van oorlog. Zo geven wij de geschiedenis door en houden wij die ook in de toekomst levend. Daarom zijn we blij dat er ieder jaar meer jongeren op afkomen, die de verhalen kunnen doorgeven aan volgende generaties” vertelt organisator Marieke van Kessel.

Programma op vrijdag 15 september 2017, Arnhem:
19.00 uur: Herdenking Slag om Arnhem – Airborneplein
20.30 uur: Bridge to Liberation Experience – Jacob Groenewoud Plantsoen

Artiesten: O’G3NE, Gijs Scholten van Aschat (verteller in de film), Massih Hutak, Thomas Oliemans, Sjors van der Panne, Introdans, Het Gelders Orkest en ArtEZ.

Meer info op: bridgetoliberation.nl.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Schrijf je in voor de maandelijkse UITmail

* indicates required

UITplatform voor Arnhem en omgeving.

VOLG ONS OP