Arnhem is het mooist als de zon schijnt. Dan knalt het groen van de bladeren in de parken, schittert het water in de Rijn en lijkt het alsof er op iedere open plek in de stad wat te doen is. En misschien is dat laatste ook wel zo.

Tekst: Paul Gersen

Een festival dat altijd een beetje langs me heen was gegaan, is De Luie Hond op Stadsblokken. En dus bel ik met organisator Tijs Bergervoet. “Wat ons zo uniek maakt? We zijn echt een relaxt festival waar je met iedereen heen kunt gaan, of het nou je partner, een vriendengroep of het hele gezin is. We hebben muziek, eten en genoeg te doen voor de kinderen.”

Hangmat
Ik zie mezelf er al liggen, in een hangmat, terwijl even verderop de soul en reggae uit de boxen komen. Af en toe even eruit voor een hapje bij een van de foodtrucks. En de kinderen? Die heb ik niet, maar er is een playground met bijvoorbeeld een stormbaan. Dus die vermaken zich wel. Dit jaar is het festival verschoven van de ASM-haven naar het terrein naast (en onder) de John Frost-brug. Daar is veel meer zon.

“Ook willen we ons meer profileren als muziekfestival,” vertelt de organisator enthousiast. Dat laat het programma ook wel zien, met toffe namen als Oghene Kologbo, The Cool Quest en The Dubbeez. Het wordt dus een uitermate goed weekend om even bij te komen van de eerste helft van 2017. Laten we hopen op zon.

Paul tipt voor Festival De Luie Hond

Het volledige programma is te vinden op: festivaldeluiehond.nl

Paul Gersen (33) is, naast Arnhemmer, hoofdredacteur van muziekmagazine Lust For Life. Er zijn weinig concerten in de stad die aan zijn aandacht ontsnappen. Voor Uit In Arnhem tipt hij maandelijks de leukste.

Schrijf je in voor de maandelijkse UITmail

UITplatform voor Arnhem en omgeving.

VOLG ONS OP
Bronbeek Festival 2020