In november vindt al voor de negende keer de Ruilmarkt plaats. De Ruilmarkt is een drukbezocht evenement waar je echt van alles kan ruilen. Het wordt tweemaal per jaar georganiseerd, dit keer op 17 november.

Hoe werkt de Ruilmarkt?

Iedere bezoeker brengt eigen spullen in bij één van de zeven ruilgebieden. De Ruilchef bepaalt samen met de inbrenger de waarde en ruilt dit voor waardebonnen (1 tot maximaal 3 per ruilobject). De bonnen kunnen bij alle ruilgebieden weer ingeruild worden tegen ruilwaar die andere bezoekers inbrengen.

Ruilen is goed voor het milieu, de portemonnee, contacten en voor het humeur. Naast nuttig en duurzaam is het ook gewoon bijzonder leuk. Iedereen kan het, ongeacht opleiding of gezondheid. Dus jij ook. Ruilen geeft energie, voor de buurt en voor ieder individueel. Op de ruilmarkt is geld niet van belang. De enige en echte ruilvoorwaarde is dat de spullen schoon en heel zijn. Aan het einde van de dag worden de nog aanwezige zaken weggegeven aan goede doelen. Bij vorige Ruilmarkten haalde bijvoorbeeld Home Sweet Home de overgebleven inventaris op voor Arnhemmers die dit goed konden gebruiken. Een kinderspeelplaats richtte de tuin opnieuw in met overgebleven planten van de Ruilmarkt.

De Ruilgebieden
  1. Groen (zaden, stekken, planten, bollen, alles voor de tuin).
  2. Leesmarkt (boeken).
  3. Culinair (recepten, (hartige) taarten, dranken, jam, chutney, vlierbessensiroop, etc.).
  4. Doe het zelf (gereedschap, techniek, zelfgemaakt).
  5. Mode (kleding, schoenen, accessoires).
  6. Huishoudelijk (serviesgoed, beeldjes, huishoudelijke artikelen).
  7. Speelgoed.

Heb jij iets van de bovenstaande spullen, waar je eigenlijk niks mee doet? Je maakt iemand anders er misschien heel blij mee.

Ruilmarkt Arnhem

  • Datum: zaterdag 17 november
  • Locatie: De Nieuwe Hommel, Wiltstraat 6
  • Tijd: 10.00 – 14.00 uur (spullen inbrengen tot 13.00 uur)

Schrijf je in voor de maandelijkse UITmail

UITplatform voor Arnhem en omgeving.

VOLG ONS OP
Bronbeek Festival 2020