Herman Centraal

Herman Centraal is sinds 2016 dé talkshow van Arnhem, over de stad en haar diverse bewoners. De shows hebben een magazine-karakter, met onderwerpen die variëren van kunst, cultuur en politiek tot maatschappij, religie, sport, geschiedenis en onderwijs. We schijnen een licht op wat goed gaat en bespreken wat beter moet. Kritisch, eerlijk en constructief: dat is Herman Centraal. Op die manier betrekken we Arnhemmers bij hun stad en bij elkaar. Herman Centraal zit in Arnhems enige poppodium, Luxor Live.

Gasten

In de ”18+” editie van 23 oktober maak je onder andere kennis met fotograaf Menno van der Meulen, die in 2014 afstudeerde aan de Fotoacademie Amsterdam op de thema’s fetisj, naakt en BDSM. Een nieuwe wereld waar hij eerst als fotograaf in opging en uiteindelijk ook als deelnemer. ‘Huis-tuin-en keukenfotografie’ doet Menno ook: zo is hij sinds dit seizoen de vaste fotograaf van Herman Centraal. Deze keer draagt hij die taak aan iemand anders over en schuift hij zelf aan bij Basti. Die hem uiteraard het ‘hemd van het lijf’ zal vragen over die fascinerende wereld.

Muzikale alchemie. Zo zou je het werk van de Arnhemse musicoloog Maarten Brandt kunnen omschrijven. Wereldwijd adviseert hij dirigenten over het combineren van verschillende muziekstukken in een concertprogramma. Net als met voedselcombinaties is dat volgens Brandt een scheikundige aangelegenheid: de som is meer dan alleen de twee delen. Brandt schreef hierover het boek ‘Klinkende alchemie’, dat deze maand verschijnt. Aan de hand van dit boek gaat Basti in gesprek met de musicoloog, over het geheim van de ultieme muziekcombinaties.

Wat heeft onze groene stad zoal te bieden tijdens de vier verschillende seizoenen van het jaar? Dat is de hoofdvraag die centraal staat in deze nieuwe rubriek met boswachter Jeroen Glissenaar (bekend van DWDD!). Een rubriek die leidt tot vragen waarvan je niet wist dat je ze had. Zo weet Jeroen alles over de winterverblijfplaats van de ratten van het Spijkerkwartier. En kan hij vertellen of dat mysterieuze groene spul tussen de tegels in Schuytgraaf nu wel of geen rucola is. In deze editie uiteraard uitgebreid aandacht voor de herfst! Want zijn die paddenstoelen in het singelparkje inderdaad eetbaar?

Herman Centraal 23 oktober

  • Locatie: Luxor Live
  • Tijd: 19.30 uur
  • Prijs: Normaal €7,50 en met Gelrepas of student € 3,75

Schrijf je in voor de maandelijkse UITmail

UITplatform voor Arnhem en omgeving.

VOLG ONS OP
Bronbeek Festival 2020