Stadsvilla sonsbeek

Omgeving:
Een betere omgeving dan hier bestaat niet, tenzij je allergisch bent voor mooie uitzichten, glooiende heuvels, statige bomen, kwetterende vogels en huppelende hertjes. Midden in het Sonsbeekpark ligt de achttiende-eeuwse Stadsvilla Sonsbeek. De meeste Arnhemmers en regiobewoners zijn wel bekend met dit typische ansichtkaartplaatje. Zo niet, dan wordt het tijd om eens de binnenstad van Arnhem uit te lopen en de bult van het park te beklimmen. Bovenaan de heuvel prijkt een prachtige witte villa. Zomers wordt er rondom de villa gepicknickt en van de zon genoten. In de winter zijn de heuvels rond de Stadsvilla ideaal om vanaf te sleeën.


Op je bord:

Behalve de menukaart waarvan je kan bestellen (ontbijt tot diner) is er een krijtbord waar de specials van de week op staan: vier goed geprijsde hoofdgerechten. Toen wij de Stadsvilla bezochten, stond er een kalfsentrecote, vegetarische citroenrisotto, pasta met roodbaars en asperges met ei en ham op dit bord. Dit verschilt uiteraard per week en per seizoen.

Als voorgerecht kregen we een selectie van de borrelkaart. Allemaal heerlijke producten die bij de slager, bakker en kaashandel om de hoek worden gehaald. Daarbij een smakelijke Flammkuchen: een Duitse pizza uit de Elzas, met crème fraîche, spek, kaas en ui op een heel krokante, dunne bodem. Alleen daarvoor is de wandeltocht de bult op al de moeite waard.

Het gerecht met de asperges, ei, ham, krieltjes en botersaus was precies wat je mag verwachten. De citroenrisotto smaakte kruidig en heel fris; het visje had een krokant huidje op een smeuïge pasta. Eigenlijk hadden we geen plek meer voor een dessert, maar de zelfgemaakte cheesecake was zeker de moeite waard om ons toch te laten verleiden tot een nagerecht.


Gastvrij:

De sfeer is prettig en ongedwongen, de bediening vriendelijk, sociaal en informeel. Een duidelijke no-nonsense sfeer die past bij het warme interieur, de gezelligheid aan tafel en goede, pure producten.


Kers op de taart:

Niet alleen kun je hier op elk tijdstip van de dag, met uitzondering van maandag, genieten van heerlijke koffie, taart, broodjes, een glas wijn of diner, je kunt ook nog eens trouwen, vergaderen of dansen op deze prachtige plek. En vooral op dat laatste zijn we dol. Op deze bijzondere locatie worden regelmatig voor een breed publiek leuke (dance)feesten georganiseerd.

Stadsvilla Sonsbeek

  • Locatie: Arnhem, Tellegenlaan 3
  • Open sinds: April 2014
  • Openingstijden: dinsdag t/m zondag
  • Keuken: geïnspireerd op de Franse keuken
  • Prijs: tussen 10 en 20 euro
  • Geschikt voor: gezinnen, jongeren, stellen, zakelijke bijeenkomsten, senioren en romantische dates

Schrijf je in voor de maandelijkse UITmail

UITplatform voor Arnhem en omgeving.

VOLG ONS OP
Bronbeek Festival 2020