Thialf

Omgeving
Wat vroeger het zwembad was, is nu Brasserie Thialf, te vinden in de oude rosse buurt van het Spijkerkwartier. De geur van chloor heeft plaatsgemaakt voor de geur van knoflook en verse kruiden. De geluiden van kinderen die plezier maken die zijn er nog steeds want behalve dat de Brasserie kindvriendelijk is, is er een enorme speeltuin naast het pand. Aan de ouders is ook gedacht want er is een groot panoramaterras. Ouders, maar ook niet-ouders, kunnen hier onder het genot van een hapje en een drankje de spelende kinderen in de gaten houden. Laat je niet afschrikken door de buitenkant van het bedrijf –het lijkt een oude sportkantine- van binnen is het hip, modern huiselijk maar vooral knus en dus gezellig.


Op het bord

Vooraf krijgen we een proeverij van verschillende voorgerechten. Een bietencarpaccio met geitenkaas, huisgerookte zalm met een mediterrane dressing, mosselen in een romige saus met een knipoog naar Azië. Behalve dat alle smaken perfect kloppen is de saus van de mosselen zo lekker dat we het oplepelen alsof het een soepje is. De hoofdgerechten, een bijzonder smaakvolle geitenkaastaart met verse vijgen, een kippetje met verse worst en chorizo en de diamanthaas met venkel en kalfsjus, stuk voor stuk mooie gerechten. Fijn om te merken dat hier de vegetarische gerechten op de kaart allang geen ondergeschoven kindje meer zijn. Als dessert krijgen we van alles wat waaronder ijs van prof. Grunschnabel -compleet lactose, soja en glutenvrij- met hele intense moderne smaken. Denk aan aardbei met een rood pepertje of gember. Naast het ijs krijgen we huisgemaakte brownie en cheesecake; deze smelten op de tong. De geserveerde wijnen zijn eenvoudig maar smaakvol.


Gastvrij

De bediening is vriendelijk, niet te opdringerig en heeft genoeg kennis om goede adviezen te geven. Het is leuk om de open keuken in te kijken en een praatje te maken met de chef-kok, tevens een van de eigenaren Erik Jan Bruggink. De sfeer is prettig en informeel. ’s Avonds heerst er een relaxte sfeer ten opzichte van de opgewekte maar drukke weekenddagen. Ook voor bedrijfsborrels leent het pand, dat uit verschillende hoogtes bestaat, zich uitstekend.


De kers op de taart

Het interieur, de mooie hippe tegeltjesbar, de gerechten, de bediening, alle facetten zijn origineel en dik in orde. Van ontbijt tot diner kan je bij Thialf terecht, waar ook nog eens veel gebruik wordt gemaakt van biologische producten. Het meest bijzondere is het enorme terras met geweldig uitzicht over de speeltuin. Kortom een origineel horecaconcept aan het randje van het Spijkerkwartier.

Brasserie Thialf

  • Locatie: Arnhem, Dullertstraat 27
  • Open sinds: Juli 2015
  • Openingstijden: Dinsdag-zondag van 11.00 tot 23.00
  • Keuken: Mediterraans modern
  • Prijs: Tussen de 9 en 23 euro voor een hoofdgerecht.
  • Geschikt voor: Elke doelgroep, zeer kindvriendelijk.

Schrijf je in voor de maandelijkse UITmail

UITplatform voor Arnhem en omgeving.

VOLG ONS OP
Bronbeek Festival 2020