De Arnhemse sportzomer

De Arnhemse sportzomer

Mis je de gezellige oranje voetbalavonden op de Jansplaats, omdat ‘we’ niet meedoen aan het WK? Droom je van het voorbij zoeven van een peloton wielrenners? Altijd al eens een WK willen bijwonen, maar de kans nog niet gehad? Stop met deze zorgen; blijf in juli en augustus thuis! Arnhem is niet voor niks Europese sportstad van 2018. Dit is er allemaal op sportief gebied te beleven deze zomer.

5-8 juli
WK Inlineskate

Na de baanwedstrijden (1-3 juli) in Heerde verplaatst de wereldtop van het inlineskaten zich naar Arnhem. In het centrum van Arnhem rijden wereldtoppers de wegwedstrijden, onder andere marathon en sprint. De verschillende freestyle onderdelen vinden ook op bijzondere locaties in de binnenstad plaats. De Olympische schaats- en skatekampioenen (en broers) Ronald en Michel Mulder zijn toernooidirecteur en wachten vol spanning af wie het WK gaat winnen. Op de Blauwe Golven en De Trans zijn start en finish.
Behalve het inlineskaten is er een compleet programma met een Urban Sportsfestival, foodtrucks en een echte rollerdisco.

Meer info op arnhemsesportzomer.nl

5-8 juli
WK freestyle skaten

Tegelijk met het langeafstand-skaten komt de top van de freestyle wereld bij elkaar om uit te maken wie de beste tricks kent. Naast de wedstrijden geven de professionals clinics, zodat je zelf de hindernissen kunt testen op skatepark Trans. De Urban Sportwereld presenteert zich deze dagen in de breedste zin van het woord, want je kunt er, behalve skaten, klimmen, streetdance, BMX-en en deelnemen aan streethockey.

15-17 juli
WK Zitvolleybal

Arnhem is een van de speelsteden van het WK Zitvolleybal. De sport, ooit in Nederland bedacht, mag door iedereen worden gespeeld. Ook is het sinds 1980 een officiële paralympische sport. Deze WK worden alle wedstrijden in verschillende theaterzalen gespeeld. De zalen worden zo aangepast dat het publiek bovenop de actie zit.
Het Nederlandse damesteam opent in Musis Arnhem het toernooi. Aan dit WK doen 16 teams mee; er zijn 4 poules met 4 teams. De twee beste teams per poule gaan door naar de kwartfinale.

Tentoonstelling tijdens WK Zitvolleybal

Tijdens het WK Zitvolleybal vindt in Musis de tentoonstelling ‘De wereld van aangepast sporten in beeld’ plaats.
Welke attributen gebruikten de atleten tijdens de Paralympische Spelen op Papendal in 1980? Wat is de verbinding met Het Dorp en welke speciale rol speelde Mies Bouwman hierin? De expositie in Musis Arnhem geeft een indrukwekkend overzicht zien van de sporthistorie. Je ziet oude medailles en de olympische vlam van toen. De sport heeft zich de afgelopen jaren sterk ontwikkeld, met initiatieven als Special Heroes en Uniek Sporten. Toegang gratis!

28 augustus
Proloog Boels Ladies Tour

Kom dinsdag 28 augustus de wereldtop van het vrouwenwielrennen aanmoedigen. Arnhem is deze dag gaststad van de proloog van de Boels Ladies Tour. De beste wielrensters van de wereld doen mee aan deze koers uit de UCI Women’s WorldTour. De 21e editie van de Boels Ladies Tour wordt verreden van dinsdag 28 augustus tot en met zondag 2 september.

Meer info op hollandladiestour.nl

Schrijf je in voor de maandelijkse UITmail

UITplatform voor Arnhem en omgeving.

VOLG ONS OP