Kunst op de koffie in het Spijkerkwartier

In het weekend van 23 en 24 november kun je tijdens Kunst op de koffie duiken in de wereld van beeldende kunst, performances, verbeelding en nieuwe ontmoetingen. Dit gebeurt niet op zomaar een plek, maar  op plekken waar je anders niet zomaar binnenkomt, namelijk in verschillende huiskamers in het Spijkerkwartier. Tijdens deze feestelijke editie is er een spannend en gevarieerd programma waarin 26 kunstenaars verspreid over de hele wijk hun werk tentoonstellen.

Deze editie zijn er drie tentoonstellingsvormen.

Site specific

Een selectie van 10 kunstenaars heeft de opdracht gekregen om voor een specifieke locatie nieuw werk te maken. Of het nou de geschiedenis van een plek is, of juist de verhalen van de huidige bewoners, deze 10 kunstenaars hebben er iets heel bijzonders van gemaakt!

Curator selectie

Speciaal voor de lustrumeditie zijn er 2 gastcurators gevraagd elk 5 kunstenaars voor een huiskamertentoonstelling te zoeken. Liesbeth Brandt Corstius, éminence grise in de kunst en voormalig directeur van het Arnhem Museum voor Moderne Kunst en de energieke jonge belofte curator Youri Appelo, brengen elk een bijzondere selectie kunstwerken samen passend bij de toegewezen huiskamers.

Performance

6 Performance kunstenaars, zijn gevraagd een performancewerk te creëren voor nieuwe huiskamers van Kunst op de Koffie.

Voorafgaand aan het zondag programma is er die ochtend op de Kleine Campus een gratis celloconcert met de mogelijkheid om van een ontbijt te genieten.

Alle kunstenaars zijn aanwezig tijdens het weekend, het merendeel van hun werk is te koop.

Kijk voor meer informatie over kaartverkoop én aangesloten horeca op de website van kunst bij de koffie.

Zaterdag 23 én zondag 24 november tussen 12:00 en 17:00 uur.
Kaartverkoop bij Brasserie Thialf én Kleine Campus.

Kunst op de koffie

  • Datum: 23 & 24 november
  • Locatie: Spijkerkwartier
  • Tijd: vanaf 12.00 uur

Schrijf je in voor de maandelijkse UITmail

UITplatform voor Arnhem en omgeving.

VOLG ONS OP