300 meter klunen tegen Erik Hulzebosch in Nederlands Openluchtmuseum

Zaterdag 8 december opent het Nederlands Openluchtmuseum in Arnhem op spectaculaire wijze haar winterseizoen. Bezoekers hebben de mogelijkheid om de Elfstedentocht in het museum te ervaren! De opening vindt in Friese sferen plaats en daar hoort oud-deelnemer aan Elfstedentocht, Erik Hulzebosch, uiteraard bij. Hij gaat op deze openingsdag de uitdaging aan met bezoekers om een route van 300 meter te klunen door het museum.

It giet oan!

Hoewel de Elfstedentocht in 1997 voor het laatst gereden is, stijgt de Elfstedenkoorts in ons land zodra het begint te vriezen. Het Openluchtmuseum laat bezoekers deze winter ervaren wat de Elfstedentocht is. Zo maak je als deelnemer een rondje langs de Friese steden, moet je zeker niet vergeten te stempelen bij de posten en word je uitgedaagd om te klunen.

Vak apart

‘Je moet kunnen klunen als je een natuurtocht op het ijs wilt winnen.’ Of dat echt waar is, is nooit bewezen maar klunen is zeker een vak apart. Erik Hulzebosch heeft twee keer deelgenomen aan de Elfstedentocht en weet als geen ander hoe het is om een dergelijke tocht tot een goed einde te brengen.

Deelnemers

Om 10.00 uur gaan de museumdeuren open voor het publiek. Deelnemers aan de Eendaagse Kluuntocht moeten wel hun eigen schaatsen meenemen! En vergeet de rugzak niet om de schoenen mee te nemen…

Om 10.15 uur opent Erik Hulzebosch ons winterseizoen op het ijs, sfeervol ondersteund door het dweilorkest Kleintje Pils.

Om 10.45 uur start de Kluuntocht en kunnen de deelnemers hun uiterste best doen om Hulzebosch te verslaan in deze wedstrijd. Uiteraard wordt de winnaar op passende manier gehuldigd.

Winters van vroeger

Het Nederlands Openluchtmuseum tovert haar museum ook dit jaar weer om in een winters tafereel zoals dat vroeger werd beleefd. Kinderen bakken broodjes boven het vuur, de tram rijdt verlicht door het park, de schaatsbaan van ruim 800 m2 is open en voor de allerkleinsten is er een krabbelbaan. In alle rust leren schaatsen met behulp van een stoel of aan de hand van (groot-) ouders… Een winterse dag sluit je af met een warme chocomelk, een kop erwtensoep of een rijk gevuld bord poffertjes. De bijzondere winterroute voert je door het park en je leert alles over het(over-) leven in de winters van vroeger.

Klunen tegen Erik Hulzebosch

  • Datum: zaterdag 8 december
  • Locatie: Openlucht Museum
  • Tijd: 10.45 uur

Schrijf je in voor de maandelijkse UITmail

UITplatform voor Arnhem en omgeving.

VOLG ONS OP