Binnenstad: shoppen en cultuur snuiven in het historisch centrum

Stadszicht Arnhem - Sonsbeekpark
Arnhem binnenstad

De Arnhemse binnenstad  is veel meer dan een place to buy . Dankzij allerlei attracties is het in de loop der jaren zeker ook een place to be geworden. Het aantal mensen dat het stadshart van Arnhem bezoekt zit dan ook behoorlijk in de lift, terwijl groei er voor de meeste Nederlandse stadscentra niet inzit. De Arnhemse binnenstad trok in 2019 zo’n 344.000 bezoekers per week.

Shoppen in de 7-straatjes 

Het centrum van Arnhem telt meer dan 400 winkels. Naast de filialen van de grote winkelketens, heeft Arnhem veel kleine zaken die je nergens anders vindt. Neem bijvoorbeeld eens een kijkje in de ‘7 straatjes’ in het oude centrum van de stad, waar in historische panden allerlei karakteristieke winkeltjes zijn gevestigd.

Van historische stadskelders tot glazen balkon in de Eusebiuskerk

Maar zoals gezegd: Arnhem is veel meer dan een stad om te winkelen. Beeldbepalend in het centrum is de Eusebiuskerk, die voor allerlei doeleinden wordt gebruikt: concerten, beurzen, exposities. Een glazen panoramalift brengt je langs de toren van de kerk naar boven, waar je, als je durft, vanaf een  balkon van glas een prachtig uitzicht hebt. Ook ondergronds is in het centrum veel te beleven: onder de winkelstraten van Arnhem bevinden zich zo’n 36 eeuwenoude kelders, die met elkaar zijn verbonden. Het onderaardse Arnhem kan onder begeleiding van een gids worden bezocht.

In museum Airborne at the Bridge krijg je uitleg over de beroemde Slag om Arnhem in de Tweede Wereldoorlog.

Je moet zeker ook even naar de kade langs de Rijn. Niet alleen om de rivier te beleven, maar ook om een blik te werpen op de menukaarten van de vele restaurants aan die kade. Vergeet hier ook zeker de prachtige Foodhall Arnhem niet.

Voor een avondprogramma zit je in Arnhem ook goed. Om te beginnen zijn er de talloze cafés en restaurants. Daarna biedt het uitgaansleven heel veel mogelijkheden. Er zijn enkele poppodia, een handvol kleine theaters, een schouwburg, een concertgebouw, bioscopen en enkele discotheken.

Cuisson

Locatie: Wezenstraat 3, Arnhem
Open sinds: 6 juni 2018
Openingstijden keuken: woensdag tot zaterdag van 12.00 tot 22.00 uur, zondag van 13.00 tot 21.00
Keuken: Frans, mondiaal, modern
Prijs: driegangenmenu voor 32,50 euro; losse gerechten tussen 13 en 24 euro
Geschikt voor: foodies, zakelijke besprekingen, romantische diners of lekker uit eten met vrienden

Schrijf je in voor de maandelijkse UITmail

UITplatform voor Arnhem en omgeving.

VOLG ONS OP