Taphuys

Een honderdste editie is een mijlpaal, een feestje, een terugblik, maar ook een gelegenheid om het roer om te gooien. Dit jaar nemen we jullie mee naar onze favoriete lunch, ontbijt en borrel plekken. Natuurlijk zullen we tussendoor ook altijd de nieuwkomers bespreken in deze rubriek Uit Eten. We willen dit jaar goed en feestelijk starten dus we schuiven aan bij Hemels voor een goddelijk prosecco-ontbijt.

Omgeving

Na een lange tijd leegstand is het mooiste pand van de Arnhemse binnenstad weer gevuld. Nou!, Niet zomaar gevuld, maar goed gevuld kunnen we beter zeggen want in het oude postkantoor zit sinds 2 mei Taphuys Arnhem. Een café waar ze meer dan 100 biersoorten en 80 soorten wijn op de kaart hebben staan. Behalve dat we daar, als Bourgondiër, al enthousiast van worden, kan je je biertje of glas wijn zelf tappen. De tapwand werkt magisch op de zintuigen en de rest van het interieur is modern, hip en warm. Door de roltrap naar boven, die de ruimte breekt, zijn er overal verschillende hoekjes en sferen. De serre en de binnentuin zijn een lust voor het oog.

Op het bord

Als een kind in een snoepwinkel struinen we rond en proeven we meer dan vijf soorten wijn. Want je kan ook gewoon een bodempje kiezen in plaats van een vol glas. Er is zoveel lekkers te drinken dat het ons moeilijk wordt gemaakt, maar overal hangen duidelijke omschrijvingen van de wijn of biersoorten of er staat een personeelslid met een passende uitleg. Het eten wordt geserveerd op planken en het is de bedoeling dat je alles aan tafel met elkaar deelt. We krijgen een plank met allerlei gerechtjes er op. De zeebaars is gevuld met kruiden en is heerlijk klaar gemaakt, de gamba’s lekker kruidig en alle groentes vers en knapperig. Gewoon goed!

Gastvrij

Ondanks dat een deel ‘do-it-yourself’ is. Is er genoeg personeel dat kan adviseren, helpen met het opladen van de tapkaart of het vervangen van een wijnfles. Op tafel staat een lampje dat je om kan keren, als het rood kleurt, komt er vrijwel direct een personeelslid aan lopen om de bestelling op te nemen. We hebben het een aantal keer getest en elke keer stond er iemand binnen een minuut aan tafel. Test geslaagd, lijkt ons.

De kers op de taart

Het is bijzonder hoe relaxt en ongedwongen het Taphuys aanvoelt en hoe snel en betrokken het personeel is. Dat gezegd hebbende is de kers op de taart vooral het gevoel dat al die lekkere drankjes in je losmaken. Het lezen van assortiment op een menukaart is echt een andere beleving dan zelf langs die tapwand lopen en de mogelijkheid hebben dat je alles kan proeven. Wij zijn enthousiast! Cheers!

Taphuys

  • Locatie: Arnhem, Jansplein 56
  • Open sinds: 2 mei 2017
  • Openingstijden: zeven dagen per week van 10.00 uur tot laat
  • Keuken: Frans, Amerikaans van borrelplank tot hele zeebaars.
  • Prijs: Lunch vanaf 6,50 en diner vanaf 12 euro.
  • Geschikt voor: iedereen, alle doelgroepen.

Schrijf je in voor de maandelijkse UITmail

UITplatform voor Arnhem en omgeving.

VOLG ONS OP