Spijk!

Omgeving

In het hoekpand van het bruisende Spijkerkwartier zit Spijk. Een nieuw plekje om te lunchen en te borrelen. Waar hun voorganger, restaurant Look, zich op de avonduren focuste, legt Spijk de nadruk op lunch en de borrel. Het interieur is flink opgefrist: hip en gezellig en overal zijn leuke details te vinden. Kleine hangplantjes in de vorm van zeedieren, bijzondere lampen, leuke tekeningen op de tegelwand van de keuken. Genoeg om je ogen uit te kijken tijdens een bezoekje aan Spijk.

Op het bord

We krijgen verschillende broodjes, een aantal tosti’s, een soepje en een salade om een beeld te krijgen van wat Spijk te bieden heeft. Helemaal geen straf, aangezien chefkok Linette Buitenhuis de scepter in de keuken zwaait. Wellicht kennen jullie haar kookkunsten nog van Hotel Bosch of Hotel Spijker. Een pure, eerlijke maar smakelijke kookstijl. Dit zien we terug in de gerechten. Zelfgerookte zalm met een subtiele rooksmaak die perfect past bij de lichtzure dressing. De knolselderijsoep; dik en romig een grote smaakbom. De humus met gegrilde groente; kruidig en authentiek en de tosti’s zijn aangenaam krokant van buiten en smeuïg en goed gevuld van binnen.

Gastvrij

De eigenaresse Jolanda Geurts komt uit een ondernemersgezin uit de buurt van Arnhem en runde al verschillende bedrijfjes waarin smaakvolle, biologische en lokale producten de hoofdrol speelden. Dit spelen ze nu ook bij Spijk. Het vlees komt bij de biologische slagerij De Groene Weg vandaan, de kazen bij het Zuivelhoekje en het brood komt uit de handen van Tom van Otterloo. Op de werkvloer legt de eigenaresse een stukje persoonlijkheid in de service. Een vriendelijk verhaal begeleidt de gerechten.

De kers op de taart

Iedere laatste zondagmiddag van de maand kan nieuw talent hier terecht om muziek te maken. Samen met de fijne ingrediënten van de kaart verwachten we dat het een heerlijk zondagmiddag spektakel zal opleveren.

Spijk

  • Locatie: Arnhem, Kastanjelaan 1 (Spijkerkwartier)
  • Open sinds: 12 februari 2017
  • Openingstijden: woe t/m zondag van 10 tot 18.30 uur
  • Keuken: Lunch en borrel, smakelijk biologisch
  • Prijs: broodje en tosti vanaf 5,50, borrelen vanaf 4,90
  • Geschikt voor: Jong en oud, alle doelgroepen.

Schrijf je in voor de maandelijkse UITmail

UITplatform voor Arnhem en omgeving.

VOLG ONS OP