Raen Lee

Omgeving:
Vaak eet je in het buitenland het lekkerst op plekjes het terrasmeubilair er het simpelst uitziet. Zo ook in de smalle Ruiterstraat: een aantal picknicktafels met bierbanken staan samen voor het nieuwe Raen Lee, een Aziatisch eethuis. (Raen staat voor daadkracht en Lee voor doelen behalen). Over die naam heeft eigenaar Hui Hu goed nagedacht, want hij heeft eindelijk de stap durven zetten om zijn hart te volgen en zelf in de keuken te gaan staan. Een gouden zet, want wat kan deze man koken…! Hij maakt gerechtjes waarmee hij is opgegroeid, maar dan in een 2017-jasje. Het interieur is modern, maar niet heel opvallend, behalve de grote ronde bar waaraan je kunt eten.

Op het bord:
We krijgen allemaal kleine gerechtjes van de kaart met de mededeling: meld je als jullie bijna vol zitten, dan ronden we af. En dus hebben we bijna de hele kaart mogen proeven. Wat een beleving! Elk gerechtje heeft typisch Aziatische smaken, maar is fris, verfijnd en verrassend. Zo aten we bijvoorbeeld beef tataki (de oosterse versie van carpaccio) met gepofte tomaatjes, groene asperges, ponzu (Japanse citrus-sojasaus) en kombu (bruinwier). Bijna elk gerechtje heeft een verrassend element of ingrediënt. Zo kregen we zeebaars op klassieke wijze, die aan tafel met hete olie wordt dichtgeschroeid. Kreeftenbisque met gember, kokos en echte(!) krab. Koreaanse Pao-buns met pikante kip, een ander pittig gerechtje van scheermessen en mosselen gegaard in zwarte-bonensaus. Als dessert kregen we een mini-magnum van witte chocolade en rode pepertjes in het ijs. Een bordje met karnemelk-ijs met yuzuschuim en gekarameliseerd korianderzaad. Een ware smaaksensatie: origineel, verrassend en ook nog eens super lekker.

Gastvrij:
Het personeel is vriendelijk en snel. Er staan zeer smakelijke wijnen op de kaart, best bijzonder voor Aziatische restaurants: van een frisse Grüner Veltliner tot een volle houtgerijpte viognier − en alles kan per glas! Geen wijnliefhebber? Raen Lee serveert ook een aantal Aziatische biertjes. Liever een kopje thee? Vraag dan om de bijzondere theekaart, met smaken en soorten die je niet vaak tegenkomt.

Kers op de taart:
Het eten zelf is hier de kers en de taart. Wat bijzonder dat ik na lange tijd weer eens verrast word door de gerechten en de ingrediënten. Alles is perfect op elkaar afgestemd, puur en zonder te veel toeters en bellen, altijd fris en nooit saai. Geen hap heeft me verveeld. Naar deze plek durf ik rustig al mijn vrienden en familie mee te nemen. Echt een verrijking voor de stad.

Raen Lee

  • Locatie: Arnhem, Ruiterstraat 6
  • Open sinds: augustus 2017
  • Openingstijden: elke dag van 17.00 tot 22.00 uur
  • Keuken: modern Aziatisch
  • Prijs: gerechten van € 7.50 tot € 24.50
  • Geschikt voor: romantische diners of gezellig met vrienden en familie. Uitermate geschikt voor foodies

Schrijf je in voor de maandelijkse UITmail

UITplatform voor Arnhem en omgeving.

VOLG ONS OP