Popocatepetl

Omgeving:
Wow! Dat is een prima samenvatting als we Popo (de populaire afkorting van het naar de Mexicaanse vulkaan vernoemde Popocatepetl) willen omschrijven. Wat een sfeer, in een fantastisch pand op een mooie plek. Van de rieten lampenkappen aan de voorzijde van het pand tot aan de moderne neonverlichting. En in elk hoekje is wel iets bijzonders te zien. Achterin de zaak lijkt het alsof de jungle begint achter een melkglazen wand. De Mexicaanse moderne tegeltjes zijn kleurrijk en de koperen tafel waar we aan eten uniek. Dit is geen sombrero-sambaballen Mexicaan, maar een hypermoderne en aantrekkelijke zaak. We kijken uit naar de zomer, want dan zal Popo een enorm terras van 180 zitplaatsen om de AKU-fontein creëren. Tel je met ons mee af tot het terrasseizoen? Nog 143 dagen te gaan.


Op het bord:
Wij zijn vooral fan van de voorgerechten: verschillende kleinere gerechtjes met een veelheid aan smaken en texturen. Onze favorieten: de pittig gemarineerde zalm, de ceviche (in zuur gegaarde vis), de nacho’s met kip, de spicy but sweet boterzachte kipvleugels en de homemade inktvisringen.

Hoofdgerechten zijn na deze hele serie voorgerechten bijna overbodig, want alle porties zijn royaal. De kipburrito, de gamba’s en het halve kippetje smaken goed. We krijgen drie flesjes Spicy Poposaus bij de gerechten, van 1 tot 3 pepers. Drie pepers is best scherp, maar van ons mag er best nog eentje bij.

En laat ik de dranken niet vergeten. Er staan 22 cocktails op de kaart, stuk voor stuk gemaakt van verse producten. Het eigen biertje ‘The Mexican’ is heerlijk en een gouden combinatie met de nacho’s.


Gastvrij:
Het personeel werkt snel en gedreven. Ondanks de informele setting straalt het restaurant professionaliteit uit. Er staat voldoende kennis op de vloer om zo’n grote zaak soepel te laten draaien. Fijn dat er altijd even ruimte wordt gemaakt voor een vriendelijk praatje. We herkennen zelfs een aantal gezichten van buurman Stan & Co.


Kers op de taart
:
De ruimte en aankleding zijn fantastisch. Die voelen on-Arnhems en stads aan. Toch drukt dat niet op de intieme sfeer en kun je er ook prima met z’n tweeën romantisch eten en cocktails drinken. Het interieur is modern, hip en breekt met alle Mexicaanse tradities, wat we ook terugzien in de keuken. De porties en gerechten zijn royaal, modern en toegankelijk, maar verwacht geen authentieke Mexicaanse smaakbeleving.

Popocatepetl

  • Locatie: Gele Rijdersplein 39
  • Open sinds: oktober 2017
  • Openingstijden: Elke dag van 11.00 tot laat
  • Keuken: Mexicaans
  • Prijs: Vanaf 5 tot 18 euro
  • Geschikt voor: Vriendengroepen, familie

Schrijf je in voor de maandelijkse UITmail

UITplatform voor Arnhem en omgeving.

VOLG ONS OP