Hemels

Een honderdste editie is een mijlpaal, een feestje, een terugblik, maar ook een gelegenheid om het roer om te gooien. Dit jaar nemen we jullie mee naar onze favoriete lunch, ontbijt en borrel plekken. Natuurlijk zullen we tussendoor ook altijd de nieuwkomers bespreken in deze rubriek Uit Eten. We willen dit jaar goed en feestelijk starten dus we schuiven aan bij Hemels voor een goddelijk prosecco-ontbijt.

Omgeving

Echt Ernhemser dan de 7straatjes kan het niet. Allemaal leuke kleine bedrijfjes met goede, duurzame, mooie en lekkere producten. In dit rijtje is Hemels geen vreemde eend in de bijt. Alles wordt vers gemaakt in de keuken achter de glazen wand. Het is een fris en gezellig vrouwelijk interieur met mooie fauteuils om in weg te dromen, een krantje te lezen of bij te kletsen met vriendinnen. De hippe elementen aan de muur maken het plaatje compleet.

Op het bord

We krijgen een heel groot en feestelijk ontbijt: met pancakes, wentelteefjes van briochebrood met citroenkwark, toast met roerei en zalm of crispy bacon, een fruitsalade, yoghurt met granola en fruit en verse warme scones. Alles is vers, in elk klein detail verzorgd en overtreft de verwachtingen. De wentelteefjes zijn zoet en zacht en de kwark is een lekkere frisse tegenhanger. De pancakes zoet, stevig en vullend en de roereitjes fluweel zacht. De prosecco is een feestelijke kroon op het ontbijt.

Gastvrij

De meiden in de bediening zijn attent, snel en vriendelijk. De eigenaresse bakt zelf en heeft een vitrine vol met de meest heerlijke taartjes. Van een fris citroen taartje tot een kruidige carrot cake of een huisgemaakte twix of chocotruffels. Eigenlijk is alles een feest voor het oog en loopt het water je in de mond. Je kan hier ook taarten bestellen en meenemen.

De kers op de taart

Dit keer een figuurlijke kers op een letterlijke taart, want och wat zijn die gebakjes toch lekker allemaal. En er is zoveel keuze dat je echt nog een keer terug moet komen om het hele assortiment te proeven.

Hemels

  • Locatie: Arnhem, Kerkstraat 3 (7straatjes)
  • Open sinds: 13 september 2014
  • Openingstijden: di t/m za van 9 tot 17.30 uur, zondag open vanaf 10.00 uur. Maandag gesloten.
  • Keuken: patisserie, espressobar, ontbijt en lunch.
  • Prijs: ontbijten vanaf €3,50, lunch vanaf €6,00.
  • Geschikt voor: Iedereen, vooral voor lekkerbekken en taartliefhebbers

Een goed begin van de dag en dus van het jaar begint met een ontbijtje dat je innerlijke motor start. Omdat ontbijten steeds belangrijker wordt of simpelweg omdat het zo gruwelijk lekker is en stiekem heel hip, kondigen we voor volgende maand een ontbijtspecial aan. Deze publiceren we online. Dus als je tips hebt waar je het lekkerst in Arnhem kan ontbijten, dan horen we dat graag van je op redactie@uitinarnhem.nl of via facebook uitinarnhem.

Schrijf je in voor de maandelijkse UITmail

UITplatform voor Arnhem en omgeving.

VOLG ONS OP