Leuke terrassen in Arnhem

‘La dolce vita’, ‘Bourgondisch genieten’, ‘Barriga llena, corazón contento’ (‘een volle maag, een gelukkig hart’). Je hoeft niet naar Italië, Frankrijk of Spanje om dat zalige vakantiegevoel te ervaren.

Je hebt alleen nodig: een andere omgeving, goed eten en drinken en fijn gezelschap. En dat kan ook heel goed in onze eigen stad. Deze maand gingen we niet bij één restaurant genieten, maar deden we een aantal bekende en onbekende terrasjes buiten het centrum aan voor dat fijne, zomerse vakantiegevoel.

CASPAR
Onder de hoge bomen, tussen het spoor en de Klarendalse woonwijk zit CASPAR. Het pleintje waar het terras staat is net een open plek in het bos: beschut en veilig. Af en toe piept een zonnestraal door het bladerdek of trippelt een vogel of buurtkat over de grond. Het terras staat in een grindbak, wat Frans aandoet. Wil je dit Franse gevoel vieren? Er liggen jeu-de-boulesballen achter de bar!

CASPAR serveert onder andere verschillende bijzondere biertjes, waarvan twee zelf gebrouwen soorten.

Heerlijke plek om tot heel laat in de avond met familie of vrienden intiem te dineren, borrelen of een spelletje (uit de spelletjeskast) te spelen.

Stadsvilla Sonsbeek
Midden in het mooiste park van Nederland ligt een statige witte villa. Een groener en rustiger plekje plus alle luxe van een goede horecazaak kun je in Arnhem niet vinden. Op het terras zie je de stad aan je voeten liggen, maar hoor je niks anders dan vogels en het zachte geroezemoes van mensen.

Het assortiment is breed en smaakvol. De zelfgemaakte taarten zijn ontzettend lekker. Let wel: op de zondagen of bij activiteiten in het park verandert deze oase van rust in een dynamisch, gezellig vol terras.

Stella by Starlight
Het voelt hier alsof je bij een goede bekende op visite bent. In de zomer mag je ook in de voortuin zitten: stadspark Coehoorn Centraal. Dit groene paradijsje tussen alle beton, in een wijk die zich constant ontwikkelt, is een heerlijk plekje om bijvoorbeeld de krant te lezen. Op woensdagavond kun je hier terecht voor live jazzmuziek en krijgt je zomeravond een hele andere vibe.

Graaf Otto
Op de hoek van het Graaf Ottoplein, richting Sonsbeekpark, zit bar/restaurant Graaf Otto: een leuke, hippe horecazaak met een nog leuker terras. Door de hoogteverschillen valt er veel te kiezen. Hier kun je terecht voor een heerlijke lunch of een bijzonder diner. De antipasti-plank is een aanrader, de wijnkaart maakt nieuwsgierig en de avondkaart is veel belovend.

Tip: de gin-tonics die Mediterraans aandoen. Een plek om met partner, vrienden of familie heerlijk lang en uitgebreid te tafelen.

Stadstuin Kweekland
Aan de Dalweg zit Stadstuin Kweekland. Hier heb je helemaal het gevoel dat je uit de stad weg bent. Geen gebaande paden en keurig aangeharkte gazons, maar pure, eerlijke natuur. Bovenop de heuvel kun je in de moestuin struinen, in een hangmat liggen, over een enorme klimboom in een boomhut klimmen of bij de kippenren, aan een picknicktafel of in een wild bloemenveld genieten van de omgeving en een kop thee of glas fris.

Verwacht geen uitgebreide menukaart, maar wel een fijne plek om even je hoofd uit de stad te halen, een goed boek te pakken of met je handen in de aarde te wroeten.

Paviljoen Stadsblokkenwerf
Soms moet je iets extra’s doen voor dat vakantiegevoel. Maar een stukje varen met de pont over de Rijn is bepaald geen straf. Bij de Stadsblokkenwerf, middenin het groen bij het theehuis, kun je de stadse drukte achter je laten. Hier geniet je met je voeten in het zand van de rust en de rivier.

Ideaal plekje om met kinderen te bezoeken. Eenvoudige menukaart, maar de omgeving, het kleine avontuur en het uitzicht maken deze plek meer dan speciaal.

Openingstijden

  • CASPAR is zeven dagen in de week geopend. Adres: Elly Lamakerplantsoen 2.
  • Stadsvilla Sonsbeek is (behalve op maandag) geopend vanaf 11.00 uur. Adres: Tellegenlaan 3.
  • Stella by Starlight is zeven dagen per week vanaf 9.00 uur geopend. Adres: Coehoornstraat 33.
  • Graaf Otto is elke dag (behalve maandag) vanaf 11.30 uur geopend. Adres: Jacob Cremerstraat 103.
  • Stadstuin Kweekland is van dinsdag t/m zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur geopend. Adres: Dalweg 80.
  • Paviljoen Stadsblokkenwerf is van woensdag tot zondag van 12.00 tot 18.00 uur open. De pont vaart vanaf de Rijnkade (ter hoogte van Dining56) tijdens de openingstijden van het paviljoen.

Schrijf je in voor de maandelijkse UITmail

UITplatform voor Arnhem en omgeving.

VOLG ONS OP