Café De Groen

Omgeving:
De Weverstraat heeft sinds juni weer kleur gekregen. De Groen is de verzamelnaam van een feest der zintuigen en dat alles onder één dak. Je ogen kan je de kost geven bij Collectie De Groen. De exposities wisselen een aantal keer per jaar en werden door De NRC al getipt als: Must see. Café de Groen, ingang aan de Weverstraat, zit in de prachtige oude balletschool. Hier worden je neus en mond uitgedaagd want wat was deze lunch een bijzondere ervaring. Voordat we van wal steken willen we Bar de Groen even noemen. Deze bar zit beneden in het pand en komt uit op het Bartokplein, het pleintje naast het Feest Aardvarken. Hier kan je van donderdag tot zaterdagavond terecht voor drankjes, hapjes, pizza’s uit de steenoven (Pizza Friday) en ontzettend veel goede muziek en gezelligheid. Een heerlijk, nog redelijk onbekend, plekje dat Berlijns aanvoelt.

Op het bord:
Terug naar de lunch: Rens Pörtzgen, de chefkok, die duidelijk de goede smaak van zijn leermeester Jeroen van Werven (van restaurant Look, red.) heeft meegenomen zet ons wel iets heel bijzonders voor de neus. We krijgen een huisgemaakte ravioli gevuld met zelfgemaakte hangop. De wei van de hangop is samen met wat boter gebruikt om de saus te maken, daarop liggen allerlei bereidingen van tuinbonen. We konden ons in eerste instantie geen idee vormen bij dit gerecht, maar wat een heerlijk zacht en romig geheel is het, zonder dat het ook maar een hap saai wordt. Een ander gerecht is de gepekelde carpaccio van snoekbaars met kruidjes die langs de Rijn groeien. Wat een smaakbom! De chef adviseert ons om kleine hapjes met brood te nemen omdat er zoveel in je mond gebeurt. We nemen het advies ter harte, maar het liefst zouden we het bord na de tijd schoon likken, zo bijzonder vonden we het. We eten als toetje huisgemaakte taart en chocoladetruffels en ook daar zijn we dik tevreden over.

Gastvrij:
De bediening, onder de bezielende leiding van Machiel Kattenbelt (Hij werkte tot februari bij Così, red.), weet waar zij het over heeft en wat ze serveert. We krijgen een prachtig wijnadvies dat naadloos aansluit bij de gerechten. Ze weten ons helemaal in de watten te leggen waardoor de tijd lijkt stil te staan. Naast de kleine maar goed gebalanceerde wijnkaart worden er geslowjuicte verse sappen geserveerd en krijgen we zelfs even de mogelijkheid om van alles een hapje of een slokje te proeven zodat we een idee hebben hoe het smaakt.

De kers op de taart:
Oneindig veel potentie, zowel op het bord als de brigade. Ondertussen hebben we op veel plaatsen gegeten, maar kunnen we met recht zeggen dat een aantal elementen aan de gerechten (Michelin)sterwaardig zijn. Arnhem is een echt authentieke horecazaak rijker.

Café De Groen

  • Locatie: Arnhem, Weverstraat 40
  • Open sinds: juni 2017
  • Openingstijden: woe t/m zondag van 10.00 tot 18.00 uur
  • Keuken: Lunch, koffie,taart en borrel. Diner alleen op aanvraag vanaf 10 personen
  • Prijs: lunchgerechten vanaf: 6,50 euro
  • Geschikt voor: Iedereen die een keer wat anders wil

Schrijf je in voor de maandelijkse UITmail

UITplatform voor Arnhem en omgeving.

VOLG ONS OP