« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Symphonic Cinema – The Echo of Being

6 juni: 20:00 - 22:00

€15

De mooiste muziek van Mahler verfilmd

Cineast Lucas van Woerkum heeft een unieke concertvorm ontwikkeld. In Symphonic Cinema toont hij zijn nieuwste film The Echo of Being met live symfonische muziek. In combinatie met Mahlers Totenfeier, Symfonie nr. 4 en het laatste deel uit zijn Negende symfonie, ontstaat er een wondermooie eenheid van beeld en geluid. Dirigent is Ben Glassberg, in Enschede en Arnhem.

Filmverhalen met live symfonische muziek

Symphonic Cinema, de unieke concertvorm van cineast Lucas van Woerkum, heeft de afgelopen jaren de Nederlandse en buitenlandse concertzalen veroverd. De filmregisseur maakt zijn schitterende filmverhalen op basis van live uitgevoerde symfonische muziek. Tijdens het concert past hij subtiel de beelden aan zodat ze exact synchroon lopen met de muziek. Zo creëert hij een kunstwerk waarin beeld en geluid tot een wondermooie eenheid in elkaar vloeien. Groot succes had hij op deze manier al met Stravinskys Vuurvogel en Daphnis et Chloé van Ravel, waarin hij op een prachtig poëtische manier het verhaal van de muziek inkleurt.

Het leven van Mahler

In de nieuwste film, The Echo of Being, staat componist Mahler centraal. Het is gebaseerd op biografische elementen uit het leven van Gustav, Alma en hun dochtertje Maria Mahler, en reflecteert op het leven, de dood en alles wat daarna komt. Dat vervlecht hij m6t de meest indrukwekkende muziek van de componist; Totenfeier, Symfonie nr. 4 en het laatste deel uit zijn Negende symfonie. Zelden heb je de mens Mahler en zijn muziek zo intens beleefd.

Gegevens

Datum:
6 juni
Tijd:
20:00 - 22:00
Kosten:
€15
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
, ,
Website:
https://www.musisenstadstheater.nl/programma/symphonic-cinema-the-echo-of-being/2248

Organisator

Het Gelders Orkest
Telefoon:
+31 26 789 0130
Website:
www.geldersorkest.nl

Locatie

Musis
Velperbinnensingel 15
Arnhem, 6811BP Nederland
+ Google Maps
Telefoon:
026 372 0720
Website:
www.musisenstadstheater.nl