« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Open Monumentendagen Arnhem

12 september 2020: 09:00 - 13 september 2020: 17:00

Gratis
Molen de Kroon

Elk jaar openen Arnhemse monumenten in het tweede weekend van september hun deuren voor het publiek in het kader van Open Monumentendag. De organisatie van Open Monumentendag Arnhem en zijn samenwerkingspartners hebben het ondanks de omstandigheden voor elkaar gekregen om een bijzonder evenement te ontwikkelen voor het weekend van 12–13 september.

In samenwerking met Theo Brink (Arnhemkenner en auteur van Het Nulboek, Arnhem uit de kunst) twee bijzondere monumenten-routes ontwikkeld. Deze nemen je mee langs opmerkelijke gebouwen en verscholen kunstwerken in de openbare ruimte: een wandelroute door de authentieke volkswijk Klarendal in Arnhem-Noord en een fietsroute door de voormalige aandachtswijk Malburgen in Arnhem-Zuid.

De routes leiden langs verborgen, minder bekende plaatsen en sluiten zo aan bij het thema van dit jaar: In Arnhem verscholen. Men kan op eigen gelegenheid op pad gaan, op gepaste afstand van elkaar, en zo toch meer leren en ontdekken over minder bekende monumenten in Arnhem. De routes zijn gepubliceerd in een routeboekje dat op verschillende uitgiftepunten in de stad gratis verkrijgbaar is (bijvoorbeeld bij kunst- en cultuurfestival Ruimtekoers, 5-6 september 2020; zie www.openmonumentendagarnhem.nl voor de volledige lijst van locaties waar het boekje verkrijgbaar is). Het boekje is ook als pdf te downloaden via de website.

Dit jaar zullen minder monumenten hun deuren openen dan gewoonlijk. De volledige lijst van de deelnemende monumenten is op de website (www.openmonumentendagarnhem.nl) te vinden.

Open Monumentendag is een landelijk en gratis toegankelijk evenement dat jaarlijks plaatsvindt in het tweede weekend van september.

Check het hele programma hier: www.openmonumentendagarnhem.nl.

Gegevens

Begin:
12 september 2020: 09:00
Einde:
13 september 2020: 17:00
Kosten:
Gratis
Evenement Categorieën:
, ,
Evenement Tags:
,
Website:
https://www.openmonumentendagarnhem.nl