« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Focus Filmtheater Arnhem | Openluchtcinema

18 juni: 22:30

Een hartveroverende film over Gunda, een varken dat op een idyllische boerderij in Noorwegen twaalf biggen grootbrengt.

Als vierjarige had Victor Kossakovsky een tijd lang een biggetje als zijn beste vriend. Het werd de bron voor zijn allereerste filmidee; een film over boerderijdieren, met een varken in de hoofdrol. Maar, terwijl hij uitgroeide tot een van de beroemdste documentaireregisseurs van de wereld, kreeg hij deze film maar niet van de grond. Tot na een kwart eeuw, de tijd eindelijk rijp bleek te zijn.

In zijn zoektocht naar de ”Meryl Streep” onder de varkens vond hij Gunda. Hij zag het meteen: “Zij is zo krachtig in haar gezicht”. Haar volgen we terwijl zij biggen krijgt, ze verzorgt en opvoedt, ze uitfoetert als ze te lang klieren of de achterblijver weer liefdevol naar de groep duwt. Het is bijzonder om te zien hoe de biggen opgroeien, hun omgeving onderzoeken en steeds volwassener worden.

In het mooiste zwart-wit gefilmd, met alleen de geluiden van de dieren zelf en hun omgeving, worden Gunda en haar biggen, wat koeien en een eenbenige kip, liefdevol in beeld gebracht. Het zwart-wit geeft het gras, de bloemen, de kippen en de varkens een diepte en intensiteit die je nog meer laten opgaan in alle belevenissen en ontdekkingen. Een unieke film, die sinds de première op filmfestival Berlijn een ware zegetocht maakt en Joaquin Phoenix en Paul Thomas Anderson als grootste fans heeft.

Gegevens

Datum:
18 juni
Tijd:
22:30
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
Website:
https://www.focusarnhem.nl/agenda/openluchtcinema-gunda/

Locatie

Focus Filmtheater
Audrey Hepburnplein 1
Arnhem, 6811 EH Nederland
+ Google Maps
Telefoon:
088 190 0666
Website:
https://www.focusarnhem.nl/