« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Collectie De Groen meets Museum Arnhem

17 juli: 10:00 - 4 augustus: 17:00

Collectie DE.GROEN is afgelopen jaar geopend met SETUP.04. Dat betekent veel nieuw werk in de collectie en expositieruimte. In de nieuwe rondleidingen wordt dit met veel plezier en een zekere trots getoond. Bijvoorbeeld de film ‘Nightfall van Jeroen Eisinga ‘. Deze film die ongeveer een uur duurt kan in zijn geheel bekeken worden in onze nieuwe videoruimte. Eisinga heeft in de afgelopen 20 jaar een aantal filmische juwelen en juweeltjes gemaakt. ‘Nightfall’ is zijn laatste film.

De Rotterdamse kunstenaar van Duitse afkomst Johannes Langkamp heeft in opdracht van DE.GROEN een site specific werk gemaakt. Een in alle eenvoud traag voortbewegend werk.
Naast deze werken hebben we meer goeds aan onze collectie toegevoegd. Een nieuw fijn schilderij van Ide André. Een knikkerbaan van Chantal van Lieshout. Puffy Bags van Willem de Haan. Een stukje maan, mars en aarde van de Belgische Julien de Fauw. Van Thijs Linssen hebben we sinds kort het werk ‘Eternal Sunset’ een real-time computer simulatatie. Een epoxy-werk en een autoruit van Arash Fakhim en het prachtige maar dramatische werk ‘Flip Flops’, een kleine verzameling afgedragen teenslippers, van de in Berlijn woonachtige Hester Oerlemans.

Selectie uit werken Museum Arnhem
Marjolein de Groen en Peter Jordaan zijn samen met conservator Mirjam Westen van Museum Arnhem op zoek gegaan naar interessante werken. Marjolein de Groen: “In onze verzameling bevindt zich bijvoorbeeld de wolk van Berndnaut Smilde. Zijn ‘Nimbus DE.GROEN’ (2017) krijgt een heel andere context door hem naast het werk van Helma Pantus uit de museumcollectie te hangen. Het werk heet ‘Vogels’, maar ik zie een laag hangende wolk. Ik ben benieuwd hoe deze wolk een relatie aangaat met die van Berndnaut Smilde. Zo hebben we nog meer werken uit de museumcollectie gecombineerd met onze verzameling.”

Openingstijden 

Collectie DE.GROEN is op vrijdag, zaterdag en zondag geopend. Er zijn verschillende arrangementen. Kijk op de website naar de mogelijkheden!

Gegevens

Begin:
17 juli: 10:00
Einde:
4 augustus: 17:00
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
, , ,
Website:
https://www.collectiedegroen.nl/nl/bezoek-en-arrangementen