« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Cultuurfestival van A tot Zuid in winkelcentrum Kronenburg

21 maart: 19:00 - 23 maart: 15:00

Gratis

Op 21, 22 en 23 maart toveren tientallen Arnhemse kunstenaars en cultuurmakers winkelcentrum Kronenburg om tot één groot podium. Vol met muziek, dans, theater, mode, workshops en nog heel veel meer. Iedereen is welkom en toegang is gratis.
 

Op donderdagavond 21 maart is er een feestelijke opening om 19:00 op het plein bij Rozet Kronenburg.

 

Programma Van A tot Zuid

Het Cultuurfestival wordt op 21 maart om 19.00 uur feestelijk geopend met een optreden door Tribe Choir. Het grootste deel van het programma vindt plaats op het plein onder bibliotheek Rozet.  Een programma vol met film, muziek, workshops en theater: van pop up bioscoop tot dansvoorstelling en van silent disco tot workshop macramé.

Benieuwd naar het tijdschema en alle activiteiten?

Bekijk hier het hele programma Van A tot Zuid

 

Meer cultuur in Arnhem-Zuid

Cultuur levert een belangrijke bijdrage aan de levendigheid en leefbaarheid van wijken. Het brengt inwoners bij elkaar en versterkt de onderlinge verbondenheid. Het is al langere tijd bekend dat het culturele aanbod niet goed is verdeeld over de stad en dat er te weinig culturele voorzieningen zijn in Arnhem-Zuid, terwijl daar steeds meer mensen wonen. We vinden dit onwenselijk, kunst en cultuur moet voor iedereen bereikbaar zijn. De nabijheid van cultuur is belangrijk en zelfs bepalend voor de deelname aan cultuur.

Door de sterke groei van Arnhem-Zuid in de afgelopen decennia stijgt ook de vraag naar cultureel aanbod en culturele voorzieningen. Daarom zet de Gemeente Arnhem in op de versterking van het culturele aanbod en de faciliteiten in Arnhem-Zuid voor cultuureducatie, cultuurparticipatie en -presentatie. Samen met bewoners, cultuurpartners en andere betrokkenen onderzoeken we waar behoefte aan is in Zuid en maken we een duurzaam plan.

Tijdens het Cultuurfestival Van A tot Zuid presenteren 5 makersduo’s hun artistieke vertaling van ontmoetingen en gesprekken in Arnhem-Zuid. Daarnaast laten we in de randprogrammering zien wat voor cultuuraanbod er al is in Arnhem. Tijdens dit festival wordt op verschillende manieren opgehaald aan welke vormen van cultuuraanbod behoefte is in Arnhem-Zuid.

 

 

Gegevens

Begin:
21 maart: 19:00
Einde:
23 maart: 15:00
Kosten:
Gratis
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
, , , ,
Website:
https://www.arnhem.nl/stad_en_wijken/projecten/Van_A_tot_Zuid

Locatie

Rozet Kronenburg
Kronenburggalerij 7
Arnhem, 6831ET
+ Google Maps
Telefoon:
0263543100
Website:
https://rozet.nl/